2021-06-27 80 瀏覽
已有一段長時間無得外遊,真係有點掛念著那泰色美食,今日剛巧經過九龍灣這曼谷廚房工房,當然第一時間入內一試。店內裝飾簡潔,有著泰式風味,剩睇Menu已經非常吸引了! 兩口子都叫到一枱都係嘢食,正!珍多冰炎炎夏日真係要飲番杯珍多冰,那質感爽滑,味道清甜,更有綠色粉條帶來煙韌口感,好讓我消消暑、解解渴。珍珠泰式奶茶泰式奶茶顏色較厚重,入口有種泰國茶葉香,味道濃而不澀,配上粒粒珍珠,增加口感...更是必點之選。馬來沙嗲雞肉串雞肉串肉質軟嫩,味道甘香。蒜蓉炒通菜即叫即炒,來到時還滿滿熱氣,通菜爽脆可口,蒜香味十足!炭燒豬頸肉豬頸肉來到時,已聞到一陣陣炭燒香味,食起來肉質爽脆,脂香豐富。招牌火車頭牛清湯金邊粉火車頭牛清湯粉當中已有:牛丸、扎肉、牛腩、肥牛片,配料份量十足。其中牛腩/牛根牛味濃郁、牛丸彈牙有咬口,不愧為他們的招牌系列!

店內裝飾簡潔,有著泰式風味,剩睇Menu已經非常吸引了!

兩口子都叫到一枱都係嘢食,正!

珍多冰

珍珠泰式奶茶

馬來沙嗲雞肉串
雞肉串肉質軟嫩,味道甘香。

蒜蓉炒通菜
即叫即炒,來到時還滿滿熱氣,通菜爽脆可口,蒜香味十足!

炭燒豬頸肉

招牌火車頭牛清湯金邊粉