2020-05-20
經朋友介紹才知道原來葵興工廠區附近都有間主打食薄餅的西餐廳,於是我地兩個放工特意去試一試。薄餅的款式多元化,有素菜、肉類和辛辣口味任君選擇,款款都好吸引。📌全日早餐薄餅沒想到All day breakfast 跟薄餅相遇也會是個新鮮的配搭。薄餅面層鋪滿早餐常見的煙肉同洋蔥配料,中間則是半熟的雞蛋,輕輕切開已經出現流心效果,令薄餅口感濕潤唔會太乾。📌煙三文魚凱撒沙律新鮮的沙律菜面頭灑有香口的芝士碎,醬汁酸酸地好開胃。煙三文魚份量比想像中多,比平時食開的口感更彈牙亦都無咁腥,入口啖啖肉好滿足。📌熱朱古力朱古力面層是美美的拉花,飲落甜度剛好唔會太膩,帶點點堅果香,味道豐富有層次感。📌西柚翡翠茶西柚汁加上淡淡清香的翡翠綠茶,兩者味道夾得嚟又唔會搶去對方的味道,酸酸地清新又解渴。
📌全日早餐薄餅
📌煙三文魚凱撒沙律