2021-09-10 62 瀏覽
成日都聽工業大廈好多美食,今次就見到呢間Daily 13。位置係荃灣有線大廈後面,附近仲有南豐紗廠,唔算難搵,佢正正係銓通13樓。現場環境清靜,位與位之間都算有距離,如果一個人,仲可以面向海用餐,四人有梳化位就完美啦,招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯($158)果然係招牌,我覺得係黎到要食,亦可以encore。鰻魚好大塊,有手掌咁長,蛋好滑,連埋意大利飯食,好幸福呀。蟹肉蟹子明太子扁意粉($128)蟹肉絲可接受,但絕對唔係入口鮮甜,可能明太子醬已蓋過左,蟹子就超級多,扁意粉加醬,痴左好多粒蟹子,咬落去,口內有微爆開「正正子」。黑松露野菌意大利飯($108)係不管聞定食都有好濃既黑松露味,對我黎講野菌唔夠多,當然各有所喜好,如果無咩「肉念」,呢個配搭真係值得推介。HKT三式薯條(蜜糖芥末,茄汁,黑松露醬)($48)薯條份量都誠意,香口既脆薯,醬汁就黑松露醬為最愛,蜜糖芥末味道唔夠突出,茄汁普通茄汁味。朋友聚會,嗌呢個薯條,都夠閒聊幾個鐘。$1/$13蚊任食雪糕嗌任何正價食物,加$13/一人,或嗌套餐(主食加$68升級套餐),加$1/一人,全枱都要加錢,不能只加一人。今次雪糕既選擇有蘋果、黑

招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯($158)

蟹肉蟹子明太子扁意粉($128)

黑松露野菌意大利飯($108)

HKT三式薯條(蜜糖芥末,茄汁,黑松露醬)($48)

$1/$13蚊任食雪糕
今次雪糕既選擇有蘋果、黑加侖子、豆腐、朱古力、曲奇,最驚喜既係蘋果同埋豆腐,食完咁多香口正餐,係會想食清新口味既雪糕作為甜品
芝麻/荔枝味雪米糍就想試就叫吧,如果不是,都建議留肚食雪糕。