2021-12-02 829 瀏覽
去觀塘食來食去都係啲大集團餐廳,確實有啲厭,所以決定上網搵一啲特別啲嘅美食誤打誤撞搵到一間位於工業大廈入邊嘅西餐廳餐廳完全無任何特別既門面裝飾招來,起初以為自己嘅錯地方 但入到餐廳入面就係另一番景象唔係簡單既西餐裝飾 播放著柔和嘅音樂 感覺截然不同餐廳座位唔算多 夠寬闊 一係係梳化位 提供兩份午餐Menu 算係好多選擇,及後餐廳話有一份Menu係每個星期轉款一次餐湯係大蒜薯仔蓉湯湯夠熱,有濃郁薯仔味道同好滑口田園沙律配黑醋及芝士碎 ,菜新鮮夠及fresh我太太點既香煎美國極黑豬肉眼配意大利黑醋單在配菜上既擺盤都有啲心思。佢係用咗裝飾咗既南瓜醬 、番茄醬及豆蓉,配既蔬菜都係暖暖地 ,適合冬天唔怕凍傷喉嚨而更值得一讚係呢度嘅黑豬肉眼 外面燒到好靚既網紋 入面係厚厚又juicy既肉汁 而且豬味濃郁,相信整呢個豬肉眼需要一定技巧 呢度既烹調確實一絕輕煎北海道帶子刺身黑松露意大利飯帶子非常大粒厚身,由於帶子嘅表面只係輕輕煎過,所以保留左原來嘅鮮味 入邊依然保持嫩滑口感,意大利飯做到傳統嘅半生半熟效果配埋獨特嘅黑松露濃郁香味 簡直色香味俱全 非常高分之作最後送埋甜品黑芝麻豆腐餅 ,為午餐劃上完美嘅
誤打誤撞搵到一間位於工業大廈入邊嘅西餐廳
唔係簡單既西餐裝飾 播放著柔和嘅音樂 感覺截然不同
餐湯係大蒜薯仔蓉湯
湯夠熱,有濃郁薯仔味道同好滑口
田園沙律
配黑醋及芝士碎 ,菜新鮮夠及fresh

我太太點既香煎美國極黑豬肉眼配意大利黑醋

輕煎北海道帶子刺身黑松露意大利飯

最後送埋甜品黑芝麻豆腐餅 ,為午餐劃上完美嘅句號

總結呢個午餐非常有驚喜,由食物至擺盆上都有心思 會再黎
2021-12-02