2022-07-23
喺OpenRice見到呢間Daily 13好多正評,於是相約朋友嚟到荃灣西嘅工廈揾食,出𨋢轉右就見到餐廳!門口有植物牆、植物擺設、單車打卡位,經過心思設計。再行入去餐廳感覺寬敞,一邊係4至8人位,另一邊係2人位,中間留咗一條好大嘅通道。盡頭係高枱,可以望到對出海景。同朋友一人揀咗一個主食,見到櫻花蝦湯要$38一個,但係套餐+$48已經包括迷你櫻花蝦湯、精選蛋糕同飲品,於是轉埋套餐!➺➺招牌名古屋蒲燒鰻魚意大利飯$158衝着呢個招牌鰻魚飯而來,沒有失望,賣相好靚,鰻魚有成10幾20厘米長好飽滿啖啖肉,蛋奄列最少用咗2至3隻蛋,大量鰹魚花圍邊。呢個飯最特別之處係入邊唔係蕃茄炒飯,而係意大利飯,啲飯粒粒都好大粒、入味而且好有𡁻勁,仲有埋菇片!上面淋咗一層濃濃嘅日本醬汁,夠晒味!➺➺海鮮忌廉汁扁麵配挪威煙三文魚$118本身自己好鍾意扁意粉嘅煙韌,呢度煮得啱啱好,忌廉汁份量啱啱好,麵條掛汁,記得要趁熱食,如果唔係醬汁就會「擎」!上面嘅三文魚花卷係由一片無間斷嘅三文魚片卷成!墨魚、蜆肉、茹片份量亦唔少!➺➺迷你櫻花蝦濃湯(跟餐 )櫻花蝦切粒放湯,每一啖都食到烘乾嘅櫻花蝦肉,上面仲灑上櫻花蝦粉!味道
➺➺招牌名古屋蒲燒鰻魚意大利飯$158
➺➺海鮮忌廉汁扁麵配挪威煙三文魚$118
➺➺迷你櫻花蝦濃湯(跟餐 )
櫻花蝦切粒放湯,每一啖都食到烘乾嘅櫻花蝦肉,上面仲灑上櫻花蝦粉!味道濃郁!
➺➺香蕉乳酪(跟餐+$15 )
好重香蕉味,仲有cream裝飾,十分推介!杯身寬d,比出邊飲品份量大啲!
➺➺菠蘿柚子梳打(跟餐+$15 )
有氣梳打水飲落好解暑氣!入面有菠蘿粒、柚子碎、椰果,有得飲有得食!
➺➺焦糖戚風蛋糕/芝士蛋糕(跟餐)
估唔到跟餐嘅是日精選蛋糕都咁驚喜!焦糖戚風蛋糕唔太甜,但又食到香噴噴嘅焦糖味,蛋糕軟熟有口感!芝士蛋糕清新、食落一啲都唔溜!
**加一服務收費