2021-02-24
公司下午有得WORK FORM HOME, 捉緊最後幾日。中午放工馬上搵BUDDY食個LUNCH, 餐廳由BUDDY揀, 佢揀左Bella Shine, 佢平時都有同同事去食, 因為質素高呀 ! 餐廳係觀塘巧明街, 只要經APM行出巧明街, 過對面馬路就係, 十分方便。好彩BUDDY有彈性LUNCH, 我地揀左無咁多人的時間, 大約2點去到, 當時都好多人, 差唔多坐滿晒。SET LUNCH 有8款, 每款包餐湯/沙律, 主菜, 飲品及甜品。我同BUDDY叫左 :香草焗龍脷柳配习草忌廉汁 $96法式燒羊西冷配蒜子燒汁 $98餐湯配蒜蓉多士 : 煙肉椰菜花忌廉湯 食到煙肉粒碎, 香濃易入口新鮮沙律 (配有沙律菜, 黑醋, 仲有鷹咀豆等)香草焗龍脷柳配习草忌廉汁龍脷柳加了蛋液炸完再焗, 令到龍脷柳變得金香, 而且整條份量好大。建議要沾习草忌廉汁, 味道好夾。還有薯蓉,沙律菜,豆角伴碟, 絕對好豐富法式燒羊西冷配蒜子燒汁一上碟真係不得了, 燒到半熟的羊西冷肉質好嫩,配有蒜子燒汁, 不過唔沾汁一樣咁好味, 同樣都係配有薯蓉,豆角,沙律菜。$98 真係超值飲品 : Upgrade 左飲品, 只
我同BUDDY叫左 :
香草焗龍脷柳配习草忌廉汁 $96
法式燒羊西冷配蒜子燒汁 $98
餐湯配蒜蓉多士 : 煙肉椰菜花忌廉湯
食到煙肉粒碎, 香濃易入口
煙肉椰菜花忌廉湯
煙肉椰菜花忌廉湯
新鮮沙律 (配有沙律菜, 黑醋, 仲有鷹咀豆等)
新鮮沙律
飲品 :
Upgrade 左飲品, 只係加$12
Cappuccino & Latte
兩杯都有拉花, 味道不錯的
Daily Dessert
竟然有驚喜, 每人一件芝士餅及泡芙。芝士餅的芝士濃味, 一口一啖真係堅正
欣賞侍應的快手快腳, 我地又要加水, 又要餐具, 佢地好有禮貌而且動作快手。
見到餐廳有任食牛放題, 價錢又唔鬼, 搵日同朋友去食先。