2019-02-25
係觀塘接朋友放工,接近晚飯時分,朋友就介紹一間係佢公司附近既隱世西餐廳試下啦。餐廳係王子大廈,好近地鐵站,地點非常就腳。上到去餐廳佈置好舒服,環境好大,meun 上既選擇亦都好多,而且餐廳叫得little tipsy, wine list 亦都有好多選擇。我地好快就諗好諗好晒食d 乜野,頭盤就叫左個24個月巴馬火腿配無花果醬多士,賣相非常精緻,火腿好好食,多士配合特制既無花果醬,味道好清新,多士配合火腿,令到味道唔會太咸。主菜就叫左個安格斯肉眼扒配蕃薯條及田園沙律,牛扒叫左5成熟,賣相好靚,外表燒得非常香,切開見到好多肉汁,口感非常淋。配菜亦一d 都唔馬夫,蕃薯條又健康又比薯條本身帶有甜味,非常好食,沙律果面,沙律汁好出色。另一個主菜就叫左個香煎海鱸魚,鱸魚表皮煎得好香脆,廚師亦都係擺碟時花左心思,利用伴菜墊高鱸魚,唔會比魚湯令表皮變軟,保持香脆,魚肉非常滑,煎得岩岩好,魚湯亦非常鮮甜。總結,餐廳十分有驚喜,無論裝潢或者食物質素都媲美高級西餐廳,但價錢十分大眾,絕對值得推介。