之前睇不同食評都話佢地嘅漢堡扒好食,今次就嚟試下!一睇menu,全部菜色都好吸引,但可惜眼闊肚窄,今次叫左大家都大讚嘅🍛芝士漢堡扒湯咖哩定食($72)試下先。套餐可以跟味增湯或者玄米茶,我簡左後者。先講湯咖哩,材料都幾足!入面有蓮藕、鴻喜菇、茄子、薯仔等等,重點係野菜有先炒香再煮,加分!湯咖哩十分惹味,同係北海道食嘅味道差唔多,唔油膩之餘仲有日式咖哩嘅香味,將湯咖哩拌入飯食更加清新。無諗過只需$72就可以食到咁高水準嘅湯咖哩,實在好有驚喜。但原來一山還有一山高,芝士漢堡扒更加吸引。漢堡扒外層有少少焦香,內裡肉汁橫溢,肉質嫩到可以用匙羹輕輕一壓就分開,但唔係散晒變肉碎。咬一口,係啖啖柔軟又juicy嘅真正「日式漢堡扒」,而唔係坊間乾到似柴嘅所謂「漢堡扒」。係依段去唔到日本嘅時間,可以食到「鄉下」嘅味道實在感動,最緊要係抵食。小店由APM行過去只需幾分鐘,位置方便。聽講lunch time會大排長龍,如果公司或屋企係附近,亦可以選擇外賣,仲邊有藉口唔去試下?
之前睇不同食評都話佢地嘅漢堡扒好食,今次就嚟試下!

芝士漢堡扒湯咖哩定食

套餐可以跟味增湯或者玄米茶,我簡左後者。

芝士漢堡扒湯咖哩

無諗過只需$72就可以食到咁高水準嘅湯咖哩,實在好有驚喜。

但原來一山還有一山高,芝士漢堡扒更加吸引。

芝士漢堡扒湯咖哩
芝士漢堡扒湯咖哩定食