米線可以話佔咗香港人飲食嘅重要部分, 除咗價錢實際之外 , 仲乎合到香港人鍾意「平靚正」嘅原則。 食米線嘅餐廳開到成行成市, 要突圍就一定要有個人之處。 經過呢間咁色彩繽紛嘅米線小店, 裝修企理又夠新潮 , 啱曬年青人。主打豬骨濃湯底, 就連麻辣同埋酸辣, 都會以豬骨濃湯做Base。蒜泥白肉,採用五花腩,薄切嘅白肉肥瘦平均,再配以大量芫茜同埋蒜蓉, 加埋酸辣嘅醬汁, 非常開胃。麻辣墨魚頭,呢一個墨魚頭可謂店舖嘅招牌菜式。 墨魚頭夠爽、夠新鮮,咬落彈牙,麻香十足,越食越過癮。招牌麻辣涼拌涼皮(中辣)加滷大腸, 涼皮滑劣劣而且非常掛汁, 配以爽口嘅青瓜絲, 以及脆卜卜嘅炸黃豆, 麻辣得嚟又帶一點芝麻香, 令人越食越開胃。 另外滷大腸相當入味, 一啲都唔羶, 整個配搭簡直係一流。麻辣豬骨濃湯米線(中辣)加黃金花枝丸、免治雞肉捧, 湯底帶一點fusion感覺, 有點似日本拉麵嘅豬骨湯底, 同時又加入四川麻辣嘅風味,夠曬特別。 米線夠爽身,而且配料豐富,有齊芽菜、芫茜同腐竹。 黃金花枝丸彈牙香甜, 免治雞肉棒裏面加有雞軟骨, 食落更添口感。最後叫咗一支玫瑰洛神花茶, 酸酸甜甜, 清新爽口, 而且

最後叫咗一支玫瑰洛神花茶, 酸酸甜甜, 清新爽口, 而且非常解辣。