2018-07-23
中意食辣野既我最中意同班辣妹子一齊去搵辣野食今日我們搵左呢間川菜,平時行街見到都好多人排隊,今日我們一於早d去食7點左右去到,等左十分鐘就有位佢好窩心有個鐘仔禁,唔怕人多太嘈唔知客人點菜前菜,我們叫左三個第一道,川北涼粉,雖然小辣,食落第一口係幾好味,但食多兩條就開始有點麻,幾過引,唯一差少少就係d粉好易斷,一夾就斷,夾到無引第二道,口水雞🐓呢個好食🌶辣度岩岩好,個雞都好滑,d汁入曬肉,係隻雞有少少肥第三道,蒜泥白肉。睇相都見到佢係幾重口味D蒜泥多到堆到成座山⛰愛蒜之人必食主菜,叫左兩道。第一道,水煮魚片,小辣。魚好滑,肉都好厚,份量都好多,食極都仲有好多魚芽葉都爽口。唯有不足係無紅薯粉係入面第二道主菜,辣子軟殻蟹。呢個好脆好香口,食到啖啖蟹肉撈飯一流,個辣度都適中,唔會食到流眼淚我們仲叫左個串燒韭菜香料味好正,唔難咬,大家仲爭食😂整體全面都唔錯,下次會想試下其他菜色價錢亦合理
7點左右去到,等左十分鐘就有位
佢好窩心有個鐘仔禁,唔怕人多太嘈唔知客人點菜
前菜,我們叫左三個
主菜,叫左兩道。
第一道,水煮魚片,小辣。
第二道主菜,辣子軟殻蟹。
我們仲叫左個串燒韭菜香料味好正,唔難咬,大家仲爭食😂
整體全面都唔錯,下次會想試下其他菜色價錢亦合理