經過板前隔離有間外面睇落幾與別不同既"牛腩麵店", 行埋d 睇見到幾粒日文字就中左入去...間店大字標題催谷"崩沙腩"! 至於好唔好味? 又睇落去?崩沙腩河: 待應送上走青的砂腩河, 同蔥分開上, ok 細心。牛腩肥瘦適中! 比食開既牛腩多了一份羶味! 呢隻羶味都可以, 再羶d 就好羊咁羶了! 印象中有d 似駐外國中式麵店的牛腩一樣, 沒有千年浸牛腩汁, 睇你鐘意食邊種啦?羶羶的牛腩加上清湯, 清湯餚有牛味, 不是濃的那一種! 喝了幾口也可以! 黎個小食脆香水餃: 炸得唔錯呀! 新鮮炸起熱辣辣, 咬下去真的有"拆lak" 一聲, 水餃水準也不錯!埋單三十五元。因為tea time, 唔可以食得太顛...食住咁多先! 呢間店分兩層, 加兩個日文字已經引到好孩子入去, 不過入到去見到招牌菜崩沙腩之外, 好多好多甜品選擇! 其實如果對本身崩沙腩有信心, 可以"專一" d, 同埋選擇其他平d 租既地點打出名堂, 唔使選呢個咁貴租既地鋪, 不過選左呢個咁貴既地段, 用其他甜品beverage 去吸引唔同時段既客亦無可口非...ng...但係長遠捱貴租之下, 不倫不類又咸又甜無清淅定位下最終可能.

埋單三十五元。因為tea time, 唔可以食得太顛...食住咁多先! 呢間店分兩層, 加兩個日文字已經引到好孩子入去, 不過入到去見到招牌菜崩沙腩之外, 好多好多甜品選擇! 其實如果對本身崩沙腩有信心, 可以"專一" d, 同埋選擇其他平d 租既地點打出名堂, 唔使選呢個咁貴租既地鋪, 不過選左呢個咁貴既地段, 用其他甜品beverage 去吸引唔同時段既客亦無可口非...ng...但係長遠捱貴租之下, 不倫不類又咸又甜無清淅定位下最終可能...ng...

對牛腩無咩特別要求, 所以都滿意個崩砂腩都可以既!

環境: 3.5 (同其他粉麵店比真係唔錯! )
衛生: 3.5 (正常!)
服務: 3 (待應問我有無order 咩, order 咩, 不過我係無既...問待應除左個腩有無好介紹, 同我講嗌碟菜! oh thank you...)
設計: 3 (menu 無咩特別! 擺位好過坊間亂擺既牛腩麵!)
味道: 3 (正常過正常!)
價錢: 3 (廿五元一碗。)

最終評分: (3) 有機會會試下甜品, 因為好多choice! 至於會唔會為左碗崩沙腩去食? 咁就唔會woh!