2022-04-16 110 瀏覽
小編W一直好想試島中坊研 可惜之前每次去都會摸門釘 到早前終於同小編J一齊食到啦!可能一直食唔到 加上餐廳外排隊既人潮 令我期望值愈嚟愈高啦 但可惜 #期望愈大失望愈大 整體感覺很 #普通甜品拼盤 $128我哋叫咗tiramisu, 焦糖吉士布丁, 朱古力雪糕, 脆脆豆腐蛋糕🍸Tiramisu酒味為0太多cream😕同小編們認知的Tiramisu有少少唔一樣🤏🍦朱古力雪糕味道很濃的朱古力雪糕,其實味道不錯,食得出不是平價便利店雪糕,但就是有點普通😂🥇小編W心中第一名—脆脆豆腐蛋糕這個蛋糕size、形狀同蛋卷一樣,味道本身偏淡,唔太食得出豆腐味道。但配上甜甜的脆脆,不論口感定味道都幾特別!👍🏻🥇小編J心中第一名—🍮焦糖吉士布丁,因為小編J其實不太中意食太甜嘅野,而布丁係禁多款甜品中比較少cream同易入口(?(小編W: 就很普通的吉士布丁 不過不失吧🧐)[指數以🤍🤍🤍🤍🤍為最高]味道指數:🤍🤍環境指數:🤍🤍🤍服務質素:🤍🤍🤍🤍食回頭草指數: 🤍🤍💡飲食情報💡小編W去過幾次都摸門釘😕,所以如果小伙伴想專門入長洲試的話,最好都係先打個電話去問下啦~島中坊研 (長洲)長洲中學路16號地下

甜品拼盤 $128

🍸Tiramisu
酒味為0
太多cream😕
同小編們認知的Tiramisu有少少唔一樣🤏

🍦朱古力雪糕

🥇小編W心中第一名—脆脆豆腐蛋糕

(小編W: 就很普通的吉士布丁 不過不失吧🧐)

[指數以🤍🤍🤍🤍🤍為最高]
味道指數:🤍🤍
環境指數:🤍🤍🤍
服務質素:🤍🤍🤍🤍
食回頭草指數: 🤍🤍

💡飲食情報💡

島中坊研 (長洲)
長洲中學路16號地下