2019-09-02 340 瀏覽
又去東大街食野!❤今次去食新開既餐廳,近筲官小學個邊,好多時大家行到魚蛋麵舖就停,但一定要繼續行到街尾先會發掘到好野!😋叫左個激正午餐-香煎牛柳粒配飯!($78)d牛柳煎到剛剛好既7成熟!肉好腍牛味好濃,而且份量多!配埋個黑椒汁,真係好味!呢個價錢食到高質牛柳,我覺得好抵!之後點左個值得一試既下午茶餐,鮮油粒粒西多士($32),有4大粒而且每舊都有牛油,睇住佢地慢慢融化都已經好治癒~而且每粒都超厚,有成3-4cm,未食已經覺得好吸引!兩層中間仲有滑滑既花生醬,好難得呢間仲有!好感豐富好多!小食本身想叫秘製餃子,但下午時段已經賣晒! 可想言知應該好好味,下次再試!今次叫左吉列蝦($20)。每條都有食指咁長,而且只係一層薄薄炸粉好貼蝦身,蝦亦非常鮮味!我地仲叫左個叉燒意粉配黑松露炒蛋多士($52),個湯好清甜感覺冇落味精!黑松露濃郁香味配埋滑滑既炒蛋,好好味!而且黑松露都落得好大手完全唔孤寒!叉燒都有好幾片,成個餐又有濃味又有淡味咁交叉配搭黎食,就岩岩好唔會太膩!野飲都好值得加$18轉個雪糕特飲!呢杯超特別!叫椰子雪糕威龍紅豆冰!佢個椰子雪糕超濃同勁香椰子味!係直情覺得係食緊椰肉咁濃既味道

叫左個激正午餐-香煎牛柳粒配飯!($78)

而且每粒都超厚,有成3-4cm,未食已經覺得好吸引!

兩層中間仲有滑滑既花生醬,好難得呢間仲有!好感豐富好多!

野飲都好值得加$18轉個雪糕特飲!呢杯超特別!叫椰子雪糕威龍紅豆冰!佢個椰子雪糕超濃同勁香椰子味!係直情覺得係食緊椰肉咁濃既味道!威龍紅豆冰其實係奶茶紅豆冰咁解!真係超有創意超有新鮮感!奶茶係用黑白淡奶沖,同埋好濃滑。識食一定係嘆左雪糕再嘆奶茶紅豆逐樣黎,唔好太快mix埋佢地!

另一杯飲品叫左檸蜜!佢d檸檬唔係絲咁薄而且有3片!睇得出呢間係超足料而且係非常用心既小店!👏👏

睇menu個陣老闆有介紹另一個抵食午餐,重量級雜扒(牛,豬,雞,腸各一),牛柳已經咁好味,相信牛扒同其他扒都唔會差,下次一定再試!!其實仲想食佢既菠蘿包餐,但今次太full了,下次再試!😚😚

除左standard餐牌,佢仲有其他超值午餐,而且呢間都長期滿座,不斷有人入黎食,遲d應該都吸引到好多學生同上班族!😊😊