1K
2021-08-07 68 瀏覽
來到屯門約會,想搵個有格調而又坐得舒適,又想有文青feel 的餐廳,二話不說,立刻唸到台灣餐廳木玥巷。之前來過呢間台灣餐廳食過,已經覺得好似去左台灣一樣,無論裝潢同格調都帶有清新的感覺,對於有少女心的我們,食飯都覺得食得開心D. 晚餐時段主食推薦,我選擇了木玥招牌紅燒牛肉麵($96),這個牛肉麵很特別,湯底好飲同埋牛肉都夠爽口,而我就鍾意佢配有脆卜卜的香炸豆腐卜,泡在湯度食同埋牛肉一起食,真係別有一番風味。朋友係主食方面就點了雞翅包飯,這個雞翅包飯十分特別,我也是第一次吃,就是一個完整的雞翅裡面釀飯,而雞翅外皮香脆,一口咬雞翅更能吃到裡面的飯,飯綿綿的,一次過有兩種口感。小食方面就點了澎湖花枝丸,這個花枝丸好吃在外脆內彈牙,點上醬汁更為好味。最後,食臺灣耶,又點少得台灣飲品,點了兩杯特色飲品,一杯呢度最出名的木玥招牌水果茶,一杯係清涼潤喉的白桃桂花烏龍清茶,絕對有賣相又好飲,大家可以試試。
2021-06-22
10 分鐘 (堂食)