2020-11-03 102 瀏覽
屯門虹橋近年已經成為美食天地,唔少小店美食都令人讚不絕口,今次朋友帶我嚟食嘅係台灣料理 #木玥巷 ,餐廳午市時間要排隊等幾張枱,建議避免午餐時段嚟。入到餐廳裝潢好舒服,有台灣Cafe 感覺,茶色玻璃設計令店內顧客可以更舒適享受餐點,menu午市套餐有7個選擇,小店嚟講已經好夠客人揀,點餐期間留意到好多都係熟客再返嚟食,相信口碑唔錯。紅燒牛肉麵套餐,湯底一睇就知夠濃,牛肉足足三大件,足料,麵嘅份量唔算多,男士未必夠飽;味道方面:湯底甜而清澈, 牛肉炆得軟綿可口,味道濃郁,麵條口感彈牙,好味👍另外叫咗兩個台灣直送小食台灣雙色腸,黑色嘅應該係墨魚香腸,同原味一樣烤得外脆內軟。蛋黃炸芋球,好有饒河街夜市風味😍芋蓉香軟,蛋黃鹹香,味道好夾,3粒唔夠皮,正!飲品:招牌水果茶及黃金水果茶 超大杯,招牌有西柚,清新酸甜,我好鍾意;黃金加入鳳梨,飲落有夏天氣息,都好正。

另外叫咗兩個台灣直送小食
台灣雙色腸,黑色嘅應該係墨魚香腸,同原味一樣烤得外脆內軟。

招牌水果茶
蛋黃炸芋球