2019-01-28 32 瀏覽
知道置樂開左間新既泰國菜 同朋友住屯門近近地不妨試下 店員安排左卡位比我地坐 一坐低竟然見到有usb叉電位好貼心呀 仲要有4個 就算幾個朋友都可以同時用唔洗爭😂我地叫左5樣野 香蔥蒜蓉包 泰式馬拉盞炒通菜 炭燒豬頸肉 泰式麻辣多春魚 泰式菠蘿炒飯首先講下個蒜蓉包 一上枱已經好香蒜蓉味 因為係厚切麵包 所以外脆內軟入面又唔會烘到乾晒 / 我同朋友都好鐘意食菜 連我地都覺得個馬拉盞炒通菜食極都仲有就知份量有幾多 岩晒我地呢啲菜精食👍🏻不過可能我地重口味 覺得再濃味會更惹味 / 炭燒豬頸肉用炭爐上 遲啲食都吾怕會凍晒 / 多春魚係店員推介 話當值廚師最拿手 本身都已經好鐘意食 忍吾住嗌埋 上枱即食 外邊炸粉薄 多春魚又吾會太乾身 咬落仲有啲魚汁係入面 真係炸得啱啱好 / 最後仲有個菠蘿炒飯 份量足用料足 口感好 價錢又平真係好抵食😋另外,加左2杯飲品 泰國餐廳必點椰青 椰青水好清甜 而且飲得出好新鮮 啲椰肉好容易就刮到出泥 另一杯係百香芒芒 朋友好鐘意 話夠甜同好足料 好濃郁新鮮芒果味 入面仲加左啲大大舊既果肉 成杯都好有口感邊食邊飲 到我地食完餐飯 仲有得嘆下杯野飲 總括泥講 食物份量大

知道置樂開左間新既泰國菜 同朋友住屯門近近地不妨試下

邊食邊飲 到我地食完餐飯 仲有得嘆下杯野飲
總括泥講 食物份量大 全部都好足料 相對價錢又唔貴 埋單食左咁多野都只係$404 而且地方夠大 我地食果陣都有一枱十幾人係到食飯 好適合家庭/多人聚會