2019-09-20
O完T放工喺荔枝角搵下野食,見到openrice有呢間日本野就特登行黎試下佢入到黎睇到餐牌,我相信選擇困難症嘅人一定好辛苦,因為真係太多嘢揀啦🤣🤣🤣呢個係溫泉蛋和牛窩飯,佢一黎到揭開個蓋就超級香!牛肉有小小黑椒味,唔會太濃烈,全個飯因為個溫泉蛋升華咗,味道唔錯另外佢仲有一個茶碗蒸作為套餐,呢個茶碗蒸蛋味都幾濃,做得幾滑,不錯。我本人超鍾意食蠔,見到佢有吉列蠔即叫!估唔到佢都有5大隻又真係炸得唔錯喎!佢裏面仲好多汁,好juicy 我哋仲叫咗個燒秋葵,佢一埋到呢我完全唔知呢蝶係咩🤣因為佢勁多木魚片係上面,仲郁郁下睇唔出佢都幾有心思!最後我哋仲叫咗個串燒活鰻,呢一個真係超有驚喜!首先佢非常之厚,咬落去第一啖,嘩估唔到佢都幾新鮮!燒得岩岩好,佢比平時鰻魚少啲汁,正因為咁更加特出佢味道,真心驚喜!