2025-05-24 145 瀏覽
餐廳開喺深水埗無咁多人流嘅元洲街,價錢相比其他同類型嘅餐廳抵食,而且仲唔收加一服務費,加上食物質素都幾好,店員都好殷勤咁斟水又好有笑容,希望會多啲人嚟幫襯下呢間小店啦~Menu上面除咗一般尼泊爾餃子、印度咖喱薄餅,仲有其他漢堡包薯條、牛扒意粉呢啲,其實都真係幾多選擇,同埋感覺到餐廳都想多元化啲。不過試異國菜餐廳,就當然係想試一啲地道嘅菜式,於是兩個人就點咗一份Set Dinner再加兩份小食。🍄Soup of the Day (included in Set Dinner~free)餐湯係西式新鮮蘑菇湯,熱辣辣嚟到,飲落有淡淡嘅菇味,加上有隔過渣,所以係好滑。🐔🥘Chicken Tikka Masala + Naan $98 (Set Dinner)呢款烤雞咖喱好香香料味,佢嘅辣唔會太辣,幾易入口。以印度烤雞嚟講,佢啲雞粒嘅肉質唔柴。不過肉喺呢道菜入面其實唔太重要,咖喱好味就得。Naan就同平時食開嘅有啲分別,無烘到好脆口,但就好軟熟唔油膩,用嚟點咖喱一流。🧆Pani Puri + Dahi Puri (8pcs) $58每次食唔同餐廳嘅印度波波都無令人失望。因為想兩款都試唔洗食死一款

每次食唔同餐廳嘅印度波波都無令人失望。因為想兩款都試唔洗食死一款咁悶,就問下店員可唔可以雙拼,聽到佢話OK~勁開心!呢間個酥脆波個脆度爭咗啲啲,有酸奶嗰款比較快淋,但兩款嘅味道仍然係好好味嘅。Pani Puri個薯仔味會幾出,而Dahi Puri酸酸甜甜幾清新幾開胃。

🐔🥟Chicken Momo $78
餃子好似走咗湯汁嘅小籠包。外皮有小籠包嗰種煙煙韌韌嘅感覺,係個餡由豬肉變咗雞肉,但唔會食到一絲絲嘅雞肉,應該係搞碎晒先用嚟做個餡,就係好正常嘅餃子。用嚟點餃子嘅辣醬係帶有香料味,幾特別而味道都唔錯。

🥭🍹Mango Lassi (Set Dinner +$18)
原本set dinner係包free soft drink,但食印度嘢梗係要飲番杯Lassi!Mango Lassi嘅芒果同酸奶比例有平衡到,濃味得嚟又唔會太甜~尤其係食咖喱嗰陣個口辣辣地嘅時候,飲番啖就最爽!

📜Menu:

2025-05-23