2022-03-25
Follow🐷 @chuchu_hkfoodietag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️需要你的支持喔🥺🙆🏻♀🐷💬每一篇食評都好認真打架—————————————————————📍 慵懶生物Café遠離九龍城啲食街,比較靜,裝修好舒服,以🦥為題,可以享受片刻慵懶,有霓虹燈裝飾「I’m not lazy, I’m on power saving mode.」🐷覺得好放鬆😚亦都係寵物友善餐廳,有提供寵物食品和用品!呢間餐廳對🐷好有紀念價值,因為係🐷同愛人頭幾次見面嘅餐廳,仲要係💛所以希望大家可以支持下,等佢長做長有!—————————————————————❣️ 牛油果醬溏心蛋酸種多士 $94份量算大,🐷食完都飽!兩片多士上面鋪滿牛油果蓉應該仲加左feta cheese,一塊上面有車厘茄,另一塊有🐷最愛的溏心蛋,不過多士偏硬,小小難咬.❣ 椒絲腐乳卡邦尼 2.1 $95見到個名就覺得會好伏,但呢種中西fusion好有驚喜,將新紀元曉日本蛋黃戳散攪入意粉,腐乳唔會太咸,意外地同carbonara好夾,個汁唔稀,creamy得黎唔漏,連唔鐘意腐乳嘅🐷都覺得易入口!. ❣️ Flat white $
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架
📍 慵懶生物
❣️ 牛油果醬溏心蛋酸種多士 $94
❣ 椒絲腐乳卡邦尼 2.1 $95
❣️ Flat white $36
咖啡溫度、豆味恰到好處, 不會太濃烈的帶果仁香氣, 🐷好鐘意配一塊lotus小餅乾, 好夾😚
❣️Dirty $34
好香濃,凍奶加熱咖啡,飲得出個層次!
不專業評分
👅好味指數:4/5
💰性價比:4/5
👍🏻推薦:4/5
—————————————————————
🏡地址: 慵懶生物 (九龍城)
九龍城太子道西379號家歡樓地下J舖
#chuchu食在九龍城
#chuchu食西餐
#chuchucafé
#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店