2018-01-03 145 瀏覽
今日同老細去觀塘見客,由觀塘地鐵站行去觀塘碼頭期間,見到新開左不少商場,咁岩觀塘附近嘅朋友喺度返工,就約咗放工師兄出去食飯,朋友話去新開嘅商場嗰度食,收工就約咗去新開嘅中海日升中心度等。去到見到有不少食肆,去到2樓見到有幾間食肆同一間美容中心,比一間叫做木葉嘅食肆吸引,因為佢嘅牌寫住兩小時任食,就決定同朋友一齊入去試下經了解後原來係指定兩突豬肋骨套餐先可以兩個鐘頭來任食,咁我就同朋友會人拉咗石豬橘子,因就到聖誕見到有燒春雞,就叫左隻係試吓,順便點左兩杯野飲,因為朋友有少少感冒就叫咗一杯生薑茶,我就叫咗杯蘆薈蘋果蜜大蝦沙律, 2塊豬肋骨同一份薯菜,呢個就係兩個鐘頭內任食套餐第一樣送上黎係大蝦沙律,啲菜好爽口,蝦又爽口,沙律可以冇限任叫,但之後就冇咗2隻蝦跟住2塊豬肋骨和薯菜同時送上,薯條夠香口,唔錯,豬肋骨BBQ就好嘢味,燒得又夠香口,鐘意食豬肋骨朋友必食至於燒春雞呢,送上黎都幾大隻,打橫切開見到入面有香料,檸檬,胡椒粒同西式香料,雞肉食落口又滑又多汁最後講埋兩杯嘢飲,朋友杯生薑茶睇落唔錯,我見佢都飲晒應該都唔錯,至於我杯蘆薈蘋果汁,蘆薈粒粒都有好多,蘋果味好出好鮮甜,值得試試