2016-03-18 271 瀏覽
收工落車嘅地方新開嘅咖啡店,一路睇住佢裝修! 入內地方好大,店舖彎曲,門口係櫃檯,入內樓底高,黑紅主色!值得讚係店內廁所又大又乾淨!設備齊全!店員好有禮問我哋飲乜, 仲介紹有自選咖啡!呢度仲有好多甜品可以選擇! 有好多臘造嘅甜品模型!不過我哋只係想搵地方吹水!叫咗兩杯餐牌咖啡!睇住店員在櫃檯入面沖,沖嗰位好明顯新人,旁邊有位店員指導!攞咗咖啡搵個靠牆靚位坐低,店內有長方大枱,四人木枱,我哋揀咗皮椅小木圓枱,不過走道太多小木椅!好似捧住托盤玩障礙賽! Mocha($36)紅色瓦杯好醒神,捧住好暖手!可惜個拉花好暗淡,係我見過最失水準嘅拉花,不過店員自己都唔好意思咁笑,又唔影響味道,都唔好太過大反應了,每人都要歷練嘅!咖啡味道偏甜,朱古力味重,所以聞落唔夠咖啡香!我無再加糖都覺得甜!咖啡唔重,易入口! Cappuccino($33)朋友飲,賣相好靚,好似舖層厚雪一樣!不過佢𢳂走啲泡之後,見到啲咖啡奶白色,飲落好奶,最後忍唔住去櫃檯加咖啡(朋友話正常要加錢,呢次店員無要佢俾)佢嘅感覺味道一般!店員有禮有笑容!服務正常!地適合吹水傾偈,那不過調咖啡水準有待加強!
收工落車嘅地方新開嘅咖啡店,一路睇住佢裝修!

店員好有禮問我哋飲乜,
仲介紹有自選咖啡!呢度仲有好多甜品可以選擇!
Mocha
Cappuccino
店員有禮有笑容!服務正常!
地適合吹水傾偈,那不過調咖啡水準有待加強!
2016-03-04