2024-01-22
平時都幾鍾意食𝐭𝐚𝐜𝐨𝐬既我叫咗【𝐃𝐞𝐞𝐩 𝐬𝐞𝐚 𝐭𝐚𝐜𝐨𝐬🌮】試下,酥脆既𝐭𝐚𝐜𝐨𝐬入面放咗好多爽彈既鮮蝦,加分位係雖然係切粒上,但都𝐟𝐞𝐞𝐥到佢地係用大隻既鮮蝦整成既,配埋酸酸甜甜既𝐜𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥 𝐬𝐚𝐮𝐜𝐞幾開胃,面頭亦都舖滿咗三文魚籽(꒪´꒳`꒪) 另一個幾有驚喜既𝐬𝐭𝐚𝐫𝐭𝐞𝐫係【𝐂𝐞𝐫𝐞𝐚𝐥 𝐛𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫 𝐩𝐫𝐚𝐰𝐧🦐】其實就係牛油味好香既虎蝦,𝐜𝐨𝐚𝐭咗層薄薄既𝐜𝐞𝐫𝐞𝐚𝐥喺面,食落仲有陣淡淡既香茅味,唔錯喔(´ސު`) 主菜揀咗【𝐋𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐩𝐚𝐬𝐭𝐚 𝐰/ 𝐥𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐭𝐚𝐢𝐥🦞】原條龍蝦尾賣想好好,𝐩𝐚𝐬𝐭𝐚係捲型既都幾掛汁,個𝐬𝐚𝐮𝐜𝐞就係偏濃味既龍蝦汁,份量都唔少~ 因為以前試過一次泰式既烤魔鬼魚覺得好驚艷就叫咗個【𝐒𝐚𝐦𝐛𝐚𝐥 𝐬𝐭𝐢𝐧𝐠𝐫𝐚𝐲🐟】,魚肉醃得幾入味,除咗啲大骨之外真係啖啖肉,配埋配菜既焗薯角一齊食估唔到都幾飽~見呢度既𝐜𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥咁出名我地都叫咗啲得意既黎試下~【𝐄𝐧𝐨𝐮𝐠𝐡 𝐢𝐬 𝐞𝐧𝐨𝐮𝐠𝐡】賣相好靚,用咗𝐩𝐫𝐨𝐬𝐞𝐜𝐜𝐨同𝐬𝐨𝐝𝐚調成既所以比較易入口,而【𝐈 𝐰𝐚𝐧𝐭 𝐭𝐨 𝐤𝐞𝐞𝐩 𝐟𝐢𝐭】就比較似飲緊帶啲青瓜味既𝐲𝐨𝐠𝐡
見呢度既𝐜𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥咁出名我地都叫咗啲得意既黎試下~【𝐄𝐧𝐨𝐮𝐠𝐡 𝐢𝐬 𝐞𝐧𝐨𝐮𝐠𝐡】賣相好靚,用咗𝐩𝐫𝐨𝐬𝐞𝐜𝐜𝐨同𝐬𝐨𝐝𝐚調成既所以比較易入口,而【𝐈 𝐰𝐚𝐧𝐭 𝐭𝐨 𝐤𝐞𝐞𝐩 𝐟𝐢𝐭】就比較似飲緊帶啲青瓜味既𝐲𝐨𝐠𝐡𝐮𝐫𝐭咁,係比較啱女仔既一款𝐜𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥🍹