2019-12-11
醬油蟹$130幾乎每枱都會點!蟹由韓國空運到港,餐廳用醬油製成。媽咪話啲肉食落好綿😋 爸爸話蟹肉非常新鮮😍 我就話啲醬油好香,好食到細佬話想encore! (不過我唔批準佢食咁多,佢太肥😗) 老闆都落場幫手,落手落腳做,全部員工都勤奮有禮,面帶笑容,好歡迎客人嘅感覺❤️ 而家做生意都真係要攞個心出嚟,客人會感受到👍🏻 難怪平日都咁多人,聽講星期四、五都要book位先得!適逢聖誕佳節,已經有啲聖誕佈置,好有氣氛🎄 通常我去韓燒都係燒牛,豬就只揀護心肉(豬最正嘅一部分),不過今次試埋三花豬肉同豬肋骨,估唔到豬都可以咁juicy,調味偏甜,就算未調味嘅肉都食到高汁嘅肉香,再配上餐廳預備嘅醬料,好惹味,呢間麻油特別香!燒豬真係比燒牛更有耐性,員工、老闆一得閒都會幫手燒,好friendly🥰👍🏻❤️食肉食得太多會膩,好在呢間唔算太油,又有無限量嘅菜供應!海鮮揀咗呢度最出名嘅大蝦(已剝殼!!)同芝士帶子大蝦🍤勁爽滑,食蝦頭嘅都可以taste到膏汁!而芝士粒同帶子放落錫紙兜到燒,帶子融入芝士醬汁,超級滑同美味😋最後仲食咗碟海鮮燒餅,唔使自己燒嘅,細佬話好似燒蠔餅咁,不過啲材料就有好多海鮮,有我愛食嘅魷魚
食肉食得太多會膩,好在呢間唔算太油,又有無限量嘅菜供應!
海鮮揀咗呢度最出名嘅大蝦(已剝殼!!)同芝士帶子
最後仲食咗碟海鮮燒餅,唔使自己燒嘅,細佬話好似燒蠔餅咁,不過啲材料就有好多海鮮,有我愛食嘅魷魚呀😍
飲品櫃除咗有韓式飲品 - 忌廉溝鮮奶、桃汁、cider......仲有港式飲品、汽水......細佬極鍾意桃汁,仲叫餐廳畀冰底,用酒杯裝,好爽😍 爸爸都飲咗Hite 生啤,呢間有酒飲 🍻 好chill
呢餐咁好食😋 可惜細妹唔得閒,不過其餘屋企人都食得好開心🥳 日後同朋友仔聚會可以考慮喔🥰