2022-11-12
尖沙咀高檔精美中式食府 朋友推介位於尖沙咀嘅高檔中式食府 餐廳入口嘅紅色樓梯非常高檔搶眼 👍 餐廳座位闊落 坐得好舒服😄 啱晒三五知己食飯傾偈 晚飯時段 好快就坐滿客人 好彩有訂位🤣 服務超好👍 職員不斷幫我哋加茶及換碟 好有團隊精神🥰 餐牌有很多名貴菜式 魚翅 燉湯可以一位一位 單點 非常方便 😄 酸薑皮蛋$48皮蛋醃製得非常好 仲係流心皮蛋 配埋生薑一齊食 雙重口感 係一個醒胃嘅前菜😉😉 生拆蟹肉翅(位)$198魚翅好足料 一梳梳魚翅及生拆蟹肉 翅湯香濃 真係想encore😍😍 西洋菜陳腎燉西施骨(位)$68當然要試埋佢嘅老火湯啦 清甜下火 飲完喉嚨好舒服😉😉 美極煎中蝦(四隻)$152呢個美極蝦超好食 蝦皮甘甜香脆 肉質新鮮 爽口彈牙 證明用料上乘 必食推介😋👍 紅燒乳鴿王$98熱辣辣炸起 肉質飽滿 香口惹味 仲跟埋脆脆薯片伴碟 賣相都好靚🥰 陳皮清蒸鮑魚$176清蒸鮑魚火候控制得非常好 新鮮清甜 用刀叉食就最滿足啦😋😄 蒜蓉菜心$88鮮嫩翠綠 食完乳鴿 食返啲菜 超正😆😆 飯後甜品🍮楊枝甘露 $45香芒凍布甸$35鍾意佢嘅甜品唔會太甜 柚子及芒果鮮甜 西米爽口 感覺到師
服務超好👍 職員不斷幫我哋加茶及換碟 好有團隊精神🥰
鮮嫩翠綠 食完乳鴿 食返啲菜 超正😆😆
飯後甜品🍮
楊枝甘露 $45
香芒凍布甸$35
鍾意佢嘅甜品唔會太甜 柚子及芒果鮮甜 西米爽口 感覺到師傅嘅用心製作👍👍
整體來講:
選料新鮮 廚藝精湛 喺疫情下幸福窩心的美食👍👍🌹🌹
🎈新竹園軒 (尖沙咀)
尖沙咀漆咸道南79號中國五礦大廈3樓
kfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #香港美食 #香港必食 #hkfoodpic #hkig #food #foodie #foodstagram #foodblogger #meimei #852food #852foodie