2024-01-24 137 瀏覽
唔好以為尖沙咀飲茶一定貴,今日同屋企人飲茶,咁啱俾我搵到一間,性價比都幾高嘅酒樓,環境都幾舒適,叫咗個四人餐,有埋片皮鴨都係$398,都幾抵食!午市烤鴨餐 (四位用)$398北京烤鴨半隻因為即烤嘅關係,要等大概半個鐘,但都值嘅,份量都唔少!烤鴨外皮烤到脆卜卜,肉質保持嫩滑,另外附上熱辣辣嘅餅皮,餅皮厚薄適中,自由配搭甜麵醬,青瓜及京蔥條,抵食!老火靚湯-粟米羹湯羹杰度岩岩好,粟米清甜,冬天食暖笠笠~套餐仲會奉送餐前小食:酸紅白蘿蔔酸酸地,超開胃👍🏻自選點心兩款:陳皮鮮竹牛肉球食牛肉球最鍾意就係食啲鮮竹,索晒d牛肉汁,夠晒juicy!萵筍蝦餃皇 4 隻蝦餃面有金箔,蝦餃皮好煙韌,蝦都好彈牙,仲有啲麻油香自選京滬小菜兩款:金瑤蛋白炒飯炒飯粒粒分明,冇過多嘅油,蛋白唔會老,配合瑤柱嘅香味同埋青菜嘅清甜,整體感覺好健康京式賽螃蟹師傅係賽螃蟹嘅火温油路控制得宜,蛋白軟滑得嚟夠挺身,食落有口感之餘,更係口腔中散發陣陣蛋香,鑊尾油恰到好處,不會太油膩,又可以令菜帶上光彩,畫龍點睛之處,在於處理瑤柱絲,瑤柱絲完全釋放瑤柱清香甜美鮮味,甜品:陳皮蓮子紅豆沙唔會太甜~服務:侍應專業有禮,傳菜有效率,令到整

午市烤鴨餐 (四位用)$398

北京烤鴨半隻

老火靚湯-粟米羹

湯羹杰度岩岩好,粟米清甜,冬天食暖笠笠~

套餐仲會奉送餐前小食:

酸紅白蘿蔔

酸酸地,超開胃👍🏻

自選點心兩款:

陳皮鮮竹牛肉球

食牛肉球最鍾意就係食啲鮮竹,索晒d牛肉汁,夠晒juicy!

萵筍蝦餃皇 4 隻

蝦餃面有金箔,蝦餃皮好煙韌,蝦都好彈牙,仲有啲麻油香

自選京滬小菜兩款:

金瑤蛋白炒飯

京式賽螃蟹

甜品
陳皮蓮子紅豆沙

唔會太甜~

服務:
侍應專業有禮,傳菜有效率,令到整碟餸菜溫度放在桌面時仍然係最佳狀態👍🏻

2024-01-21