2018-02-13
約左老公係尖沙咀等,準備要幫朋友間鋪裝修比意見,但時間緊迫又唔知到會搞到幾點,佢拍車我就去揾位,老公叫我去金馬倫道間潮丸,有卡位又有長枱供客人自己選位,我第一次去其實正正係金馬倫廣場隔離,好彩去到還有吉位,店員遞上Menu同order紙,圖文並茂有晒價錢添!係尖沙咀黎講價錢尚算合理,我想食佢嘅推介崩沙腩但又唔想食殿粉質,所以落左淨崩沙腩,油菜同雜丸拼盤同一杯話梅柚子soda特飲。崩沙腩真係最好食嘅牛部位,兩種口感腩軟熟但我就覺得個邊邊帶點咬口嚼落牛味濃,滷得入味極滋味,生菜墊底。滿意的。雜丸拼盤,好熱辣辣又彈牙,一次過試齊四種,牛丸,墨魚丸,魚片角同鯪魚球,各有特式金黃香口有點煙韌。油菜 係健康介蘭又大大碟兩個share就剛好,跟蠔油簡簡單單,菜莖多汁甜介蘭較脆口!收到whats app 老公落order佢要牛三鮮+粉河+芽菜+蔥粒+芫茜,牛三鮮有齊牛肚同牛根腩,牛肚軟淋又入味,牛根夠膠口重骨膠原,腩位肥瘦適中雖然無 崩沙腩般分明但都好好味! 他剛入店就剛送到熱辣辣最正嘅湯粉,佢還落埋店內提供嘅辣椒油,猛話好香辣加少去魚露即時令味蕾提升喎 特別少少有齊我鐘意嘅成份,話梅﹑柚子用上Sod
特別少少有齊我鐘意嘅成份,話梅﹑柚子用上Soda製成,微微柚子香唔會過甜,飲完好舒服。