2024-01-09
嚟到一月份嘅weekend梗係要食返啲好嘢啦,好耐冇食過韓國嘢,所以口痕痕咁就揀咗呢間餐廳~佢係位於諾士佛台,裏面嘅裝修好有街頭韓式風格,好有feel,好啱同一班朋友嚟依度食嘢傾偈~我就叫咗呢幾樣野食,見到差唔多台台都有叫好吸引:⭐️BUTTER X GARLIC 無骨炸雞 配脆脆薯格韓式嘢食當然唔少得炸雞,呢度款式同口味選擇都好多!最重要嘅係佢嘅炸雞好有肉汁唔會炸到好乾,而且呢個拼盤仲有我最鍾意食嘅薯格,真係正😍⭐️ 大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉另外芝士泡菜五花肉呢個配搭,其實都真係冇得輸。熱爐送上五花肉,加埋芝士喺上面,你會見到啲芝士慢慢溶化之後撈埋啲五花肉同埋泡菜食會令你食慾大增,想一啖又一啖咁食😎⭐️蕃茄韓式辣海鮮湯配 中華麵仲有我哋叫咗呢一個中華麵,佢本身嘅湯底係蕃茄,再加上韓式嘅辣醬,令到個口味更加有層次。而且海鮮份量都好多,感覺覺得好新鮮咬口好唔錯~加埋佢嘅中華麵煮得都比較淋,又係好快就會K.O.嘅一碟😌嘢飲方面我哋仲見咗一杯西柚汁,非常之開胃,亦都可以解膩係好唔錯嘅選擇👍😙
我就叫咗呢幾樣野食,見到差唔多台台都有叫好吸引:
⭐️BUTTER X GARLIC 無骨炸雞 配脆脆薯格
⭐️ 大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉