前陣子同朋友兩個去咗尖沙咀嘅「韓脈」,真係一個超正嘅韓國餐廳!呢度真係多元化到爆,燒烤、醬油蟹、海鮮、炸雞、傳統韓式小炒、豬手、打邊爐、湯同石鍋飯麵,樣樣都有,簡直係韓國菜嘅天堂!🇰🇷我哋叫咗韓牛肋眼同韓牛西冷,牛肉質素好高,肉質軟嫩又Juicy,烤得啱啱好,肉香四溢,食落真是一個享受!🥩仲試咗個50厘米長嘅韓式雞蛋卷,誇張到不得了!切開後蛋香撲鼻,口感軟滑又唔會太重,兩個人分啱啱好,超適合影相打卡!📸重頭戲係醬油蟹連牛油飯,絕對係必試!蟹膏多到爆,濃郁得來唔會膩,入口即化,撈埋牛油飯一齊食,嗰種滿足感真係無得頂!🦀牛油飯同蟹膏混搭,簡直係完美組合,食完仲想再encore!飲品方面,我哋叫咗藍檸檬水同檸檬水,清新又解渴,藍檸檬水嘅顏色特別靚,飲完好refreshing!🍋不過今次有啲遺憾,因為好想試嘅烤韓牛腸竟然冇貨!聽講韓牛腸最近喺香港好hit,香口又彈牙,可惜去嗰日賣晒,真係有啲失望!😞下次一定要再嚟試試呢款咁正嘅韓牛腸!下次我哋一定會再返去,試埋烤韓牛腸同其他美食!😍

下次我哋一定會再返去,試埋烤韓牛腸同其他美食!😍