🥢尖沙咀超抵食買一送一每人$239全包 海鮮火鍋刺身放題🥢這間良心放題火鍋店一直在我book mark list 入面,而家仲做緊買一送一優惠,除了火鍋肉類仲有即撈貝類同流水蝦,仲有醬油鮑魚同醬油蝦,海鮮迷聽到都覺得食指大動🥢M6 澳洲和牛肩胛火鍋放題 $398 (星期五六日買一送一價錢) 平均加一後每位$239湯底一共有7款選擇,牡蠣土手鍋,海鮮煉獄鍋,步隊鍋,人參雞鍋,壽喜燒,豬骨鍋,隻隻都好吸引最後揀了海鮮煉獄鍋,店員話好辣,搞到我非常之咁期待,點知出到嚟係小小辣,雖然冇想像中咁辣,甜甜辣辣地幾好味,入邊本身已經有蝦帶子青口,所以都好鮮味🥢刺身,醬油蝦,醬油鮑魚刺身款式雖然唔多,但感覺很新鮮爽脆,最好食係醬油蝦同醬油鮑魚,我encore左好多次,醬油蝦用的是有頭甜蝦,本身已經好甜,加上特製的甜豉油醃過,味道更加鮮甜,鮑魚口感軟腍滑溜有口感,甜甜的又係好好食🥢即撈貝類,大頭蝦出邊有魚缸可以俾你即撈即煮,貝類共有四款感覺新鮮鮮味,其中一隻蜆略略有點沙,大頭蝦隻隻都超爆膏,如果鍾意食蝦嘅朋友呢度真係一個天堂🥢串燒蝦出邊有個燒烤爐,會不定時提串燒蝦,我咁鍾意
🥢尖沙咀超抵食買一送一每人$239全包 海鮮火鍋刺身放題

🥢刺身,醬油蝦,醬油鮑魚
醬油蝦,醬油鮑魚

🥢即撈貝類,大頭蝦

即撈海蜆
即撈大頭蝦

🥢串燒蝦
出邊有個燒烤爐,會不定時提串燒蝦,我咁鍾意食蝦梗係一次過攞好多隻,呢度嘅蝦仁有少少椒鹽味道,好嘢未好啱送酒

椒鹽大頭蝦串燒

🥢M6 澳洲和牛肩胛
食甜海鮮刺身,到我哋重點想食嘅牛肉,店員會擺低兩盤牛肉俾你,牛肉油脂均勻,入口好重牛肉嘅香味而且無筋好軟腍,放題來講很高質

🥢飲品
除咗有普通汽水,仲有我至愛的韓國水梨飲品,同埋桃酒啤酒,如果想飲真露燒酒可以加錢,都係良心㗎 10幾蚊一支,抵飲到爆

韓式飲品任飲

🥢甜品
嗱嗱嗱!重點呢度甜品真係要留肚食,因為除咗有雀巢雪糕,仲有movenpick ,多款韓國雪條雪糕批,最推介係鯛魚燒綠茶雪糕批,圖中右下韓國熱爆的流心黑糖珍珠奶茶雪條,真係好食到停唔到口

任食雪糕

🥢呢一間良心放題食物質素真係唔錯,尤其是鍾意食蝦同海鮮嘅一定要黎試吓,不過唯一唔好嘅係人手可能唔係好夠,冇乜人收枱會食到成枱都係殼,但重點食物多元化同埋甜品真係好正好啱食,襯而家仲有買一送一我會再來多幾次懲罰下呢間良心放題店

JK Brother’s 地址: 尖沙咀彌敦道180號寶華商業大廈3樓
配菜
醬油蝦,醬油鮑魚