2023-07-08 261 瀏覽
尖沙咀一向多野食,今日同朋友經過,見到呢間餐廳裝修得好特別,同埋都幾多人介紹,所以試試餐廳裝潢簡約雅致,空間感充足,座位都多,讓人坐得舒服。另外中提供一間包房,私隱度高,最啱十幾個朋友一齊聚會食串燒。經過店員介紹,我哋叫咗餐廳其中一個signature嘅菜式:幸福盛盒(HK$398),食材大多是廚師發辦,既時令又充滿驚喜。我地當日叫嘅幸福盛盒有:甜蝦刺身飯、深海池魚、鯛魚、三文魚、蟹籽沙律、芥末八爪魚、芝士年糕及豬軟骨燜白蘿蔔。每款味道都好唔錯,尤其是係刺身,非常新鮮,豬軟骨燜得非常入味,令人回味無窮。另外,我哋叫咗黑松露鰻魚丼(HK$168),鰻魚肉質鮮嫩,加上黑松露以及醬汁的調味非常恰到好處。值得一提嘅係,鰻魚丼份量比較多,性價比高。食日本餐廳,點可以唔叫串燒。我哋叫咗精選嘅澳洲黃牛牛舌心,肉質鮮嫩,入口即化;汁燒牛肉秋葵卷,滋味香濃,口感豐富;雞軟骨脆軟多汁。雞皮都十分出色,炸得恰到好處,以及口感鮮嫩的雞腎,每一款都令人垂涎三尺。餐廳唔單菜式種類豐富,而且會聘請聾人做員工,係一間有社會責任嘅餐廳,大家要多多支持💪🏻

幸福盛盒

黑松露鰻魚丼