2022-06-04
最近同個女仔FD去左食野打卡,去左呢間網上高人氣餐廳MONMONO,不過趁星期六放假趕住寫食評,簡單寫下就算。佈置幾靚,好多插畫,影相幾好。到處都係打卡位, 要同我個手繪相機套影下合照先環境就個個都係影呢D無乜變過,唔介紹咁多,從簡吧。飲品,呢杯好似叫SUNSHINE?藍色好靚,但我無飲過唔知咩味,因為係我個女仔朋友的,佢好似話酸酸地,同埋杯飲品真多冰。另外一杯蝶豆花白桃汁,甜甜地有白桃味。前菜佢地推薦我食薯條,梗係唔食啦,黎到呢度食D有SIGNATURE D嘅野啦。呢個澳洲藍青口好嫩好好食,個汁仲有辣肉腸底,好惹味,不過數埋好似得7-8隻藍青口? 覺得唔夠喉蒜蓉包OK啦,幾香口好似有黑松露。另外叫左個沙律,有好多小配料,焦糖花生串茄等等,口感好似好豐富,但因為係我個女仔FD我無食過, 唔知咩味。呢個海膽蟹肉意粉好似幾好食,試左一兩啖,味道唔算濃,還可以,蟹肉都算多,唔錯。我點的主菜山椒西芹汁鱸魚,魚好細件,大概係一件臭豆腐SIZE,肉非常之嫩滑,好食。甜品都叫左兩款,因為個女仔FD好鍾意食甜品同影相打卡,賣相一舍係藍色雲,一個係鮮花玻璃球,賣相都真係相當特別。由於我本身係極度唔鍾意食
佈置幾靚,好多插畫,影相幾好。
環境就個個都係影呢D無乜變過,唔介紹咁多,從簡吧。
另外一杯蝶豆花白桃汁,甜甜地有白桃味。
蒜蓉包OK啦,幾香口好似有黑松露。
由於我本身係極度唔鍾意食甜品,個花球味道方面真係有如另一個食評咁講,係檸檬味,好酸,食落好似........可能係我食唔慣啦,鍾意食檸檬酸味甜品,應該會好中意。
另一個藍色雲係一件MOUSSE CAKE,感覺好好多,甜甜地易入口。
其實我見D人黎呢度都係為左影相打卡多,食物質素其實都唔差,比想像中好。