-𝙏𝙬𝙞𝙨𝙩 & 𝘽𝙪𝙘𝙠𝙡𝙚 🍦Churros Specialists終於! 終於畀我係香港搵到好好好好味既churros😌之前成日行過都因為唔岩時間就冇食到上星期天氣太熱又咁岩係果度經過 當然要買番個連雪糕既 消下暑溫啦😌好中意呢度係開放式廚房 睇得到成個過程都係好衛生由麵漿 - 炸churros - 放toppings 都可以一目了然 ✨Churros Specials - Cookies and Cream ($58)呢個一食就停唔到口了 番唔到轉頭🤣呢個組合有淋左朱古力醬既牛奶雪糕 + Oreo餅一塊 + 朱古力捲心條 + 淋左煉奶 白朱古力同oreo 碎碎既churros 因為個Churros 整得非常香脆 新鮮炸好既關係 仲係微暖既狀態 外脆內軟 好好味!🤩食牛奶雪糕既時候都會食到oreo 味同煉奶 甜度相對較高真係有夠邪惡但我中意❤️😌✨Mango and Passion Fruits Milkshakes ($40)可以飲得到質地既為濃稠既芒果同熱情果奶昔因為真係新鮮將芒果同熱情果打溶 飲落酸酸甜甜綿密得黎都食到少少果肉 夏天飲真係岩晒!✨Churros x 6 由於食
𝙏𝙬𝙞𝙨𝙩 & 𝘽𝙪𝙘𝙠𝙡𝙚 🍦

食牛奶雪糕既時候都會食到oreo 味同煉奶 甜度相對較高
真係有夠邪惡但我中意❤️😌

可以飲得到質地既為濃稠既芒果同熱情果奶昔
因為真係新鮮將芒果同熱情果打溶 飲落酸酸甜甜
綿密得黎都食到少少果肉 夏天飲真係岩晒!

✨Churros x 6
由於食完仲有個雪糕剩 又想試埋其他味
就唔小心買多左幾條🙈 仲拎左啲番屋企食添

Original with Cinnamon sugar - 原味churros 配肉桂砂糖

Cookie and cream 都係同上面一樣

Hazel Lah - 榛子醬朱古力配榛子粒 比起其他既會較甜

Crunchy Matcha - 抹茶醬配七色果味麥皮 有陣陣既抹茶味

Movie Night 2.0 - Funffeti 配原味churros

Strawberry Stracciatella - 朱古力碎碎配士多啤梨朱古力

整體黎講 唔同既Churros 都係各有好味
而呢度既原味肉桂churros 有令原本唔中意肉桂味既我
好似容易接受得到 榛子醬既都好味 好濃郁
不過我都係覺得朱古力雪糕要配番曲奇churros 🤗
餐廳好貼心有埋水供應 食完甜野可以飲杯水繼續起程~

2022-08-27
  • Crunchy  Matcha