2023-08-05
前幾日突然想食中式點心,就去咗飲茶。呢間餐廳裝修好有氣派,有好多玻璃同金屬元素,牆上的藝術壁畫都十分有特式,整體感覺好優雅現代風,坐得好舒服😎🥢超抵套餐:花雕蛋白蒸紅花蟹飯+雲腿雞腳蒸花膠係原隻紅花蟹!又大又多肉,超有誠意🤤廚師本身已經幫我地開咗個蟹殻,仲會提供一整套拆蟹工具,唔使驚整到好哩啡。蟹肉好鮮甜😳蟹下面就係蒸蛋白。個汁有好重蟹嘅鮮味,撈飯食真係一絕🥵花膠湯足料又補身,有花膠、雞腳、蘿蔔、杞子、紅棗等,飲完個胃真係暖一暖💗🥢越式米網炸兩腸口感豐富多層次😳外面係薄而滑溜嘅腸粉,內裡係經過油炸嘅米網,每啖都食到脆脆嘅口感😍 入面有蝦米🦐海鮮風味🆙🥢虎皮釀尖椒魚肉好飽滿唔係瘦柴柴的,而且煎得好香。尖椒就好新鮮爽口,微辣夠惹味🙌🥢豉椒蒸排骨排骨好林,豉椒味已經融入完全喺排骨入面,仲會配幾舊茄子🍆🥢水果茶水果茶嚟講偏甜,啱我口味🤤有好多種水果,橙、菠蘿、荔枝、梨、蘋果、仲有話梅,好清新解喝😚🥢普洱茶,有獨特嘅陳香
🥢超抵套餐:花雕蛋白蒸紅花蟹飯+雲腿雞腳蒸花膠
🥢越式米網炸兩腸
🥢虎皮釀尖椒
🥢豉椒蒸排骨
排骨好林,豉椒味已經融入完全喺排骨入面,仲會配幾舊茄子🍆
🥢水果茶
🥢普洱茶,有獨特嘅陳香