KABOOM

2023-04-09 118 瀏覽
呢間餐廳最出名嘅莫過於佢嘅戶外空中酒吧🍸但係其實室內都有一大塊落地玻璃,可以飽覽到維港景色🌃而食物就係偏東南亞fusion風格🍴Crab Bao Bao $128估唔到每件刈包都有成隻軟殼蟹!軟殼蟹炸得幾酥脆🦀入面仲有啲辣辣地嘅沙律醬同埋墨西哥辣椒,令到整體食落唔會覺得好油膩😌Deep Sea Tacos $138呢個Tacos入面就有大量拌入咗Marie rose沙律醬調味嘅蝦肉🦐肉質爽口,面頭仲有啲三文魚子作點綴🐟令食起上嚟多一層鹹香,加埋入面嘅生菜絲一齊食都幾清新🥬Tom Yum Gong Risotto with Seafood Galore $258冬陰功口味嘅risotto幾特別😆海鮮嘅份量都幾多,有帶子粒,蝦同埋原隻軟殼蟹🦀帶子煎得半熟,厚肉鮮甜,而個飯入口完全唔辣🙈比較重香茅味,亦都食到芝士嘅香味,都幾creamy🧀Stone-grilled Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak $358牛扒幾大塊,有好靚嘅燒烤紋😍用上USDA prime嘅肉眼,肉質軟腍🐮一咬就咬得開,而肉味都幾濃郁,而伴菜都有啲翠玉瓜同南瓜等嘅烤蔬菜🥒同埋炸過嘅薯仔粒,

Crab Bao Bao $128

Deep Sea Tacos $138

牛扒幾大塊,有好靚嘅燒烤紋😍用上USDA prime嘅肉眼,肉質軟腍🐮一咬就咬得開,而肉味都幾濃郁,而伴菜都有啲翠玉瓜同南瓜等嘅烤蔬菜🥒同埋炸過嘅薯仔粒,好啱點埋燒汁一齊食🥔

Kaboom $138
呢度仲有好多特色嘅Cocktail🍹而招牌嘅Kaboom就係變奏版嘅奶茶,以威士忌、焦糖味甜酒、大吉嶺奶茶,煉奶等調製而成,入口比較香甜🍬而面頭嘅忌廉奶香十足,好似飲緊杯甜品咁🍼

I Need To Keep Fit! $128
呢杯睇落好健康嘅Cocktail🍵係用冧酒、青檸汁、抹茶同埋牛油果忌廉等調製而成,牛油果忌廉帶點乳酪嘅感覺🥑可能加入咗杏脯酒同埋佛手柑果蓉嘅關係🥑入面飲落都係酸酸地,飲到最尾會感受到抹茶嘅香味,都係杯幾易入口嘅Cocktail🤓