2024-04-13
今日同朋友兩個人嚟食午餐,呢間地中海菜喺永安百貨入邊,裝修幾Chill,有室外同埋室內,如果夜晚嚟食,坐室外應該幾舒服,隔一條馬路就係尖沙咀海旁😌 Shrimp Scampi 呢道前菜我哋都好鍾意佢個大蒜白酒汁,辣辣地,如果可以多啲麵包就好,唔夠點,然後個虎蝦幾彈牙飽滿😙 Squid ink Linguine with Crab meat 係墨魚汁意大利麵,估唔到個醬汁比較水潤,有啲似湯,但味道濃郁,有蕃茄同埋蟹肉嘅味道同樣係用白酒做醬汁底😚 Grilled Chicken Skewer 好鍾意佢個烤雞,因為雞肉好嫩滑,我同朋友都好鍾意!而最特別就係佢個酸洋蔥醬,用嚟點烤雞,非常夾!Pistachio Puff Cake 開心果醬味道比較清新,配合脆口嘅餅底,係未食過幾特別嘅甜品🤣Passion Fruit Ice tea 係Mocktail嚟,朋友話味道比較似檸檬茶,清新一啲配合濃味嘅食物😙PineWheel 係紅酒Mix Brandy 嘅Cocktail ,比較濃郁酒味,偏甜甜地,啱女仔飲~ 成個環境坐得好舒服,同朋友假日嚟吹水好開心🥰
Shrimp Scampi
Squid ink Linguine with Crab Meat
Grilled Chicken Skewer
Grilled Chicken Skewer
Pistachio Puff Cake
Pistachio Puff Cake
Passion Fruit Ice tea
Forest fruit ice tea
PineWheel
Pinwheel
成個環境坐得好舒服,同朋友假日嚟吹水好開心🥰