適逢今日係教主Anson Lo生日,約埋神徒朋友仔去天星碼頭打卡,打完卡去左海港城行左陣,順便買埋外賣返屋企,識我既朋友都知我鐘意食海南雞,今日就揀左呢間位於海港城既海南少爺,堂食同外賣自取仲有85折真係好抵👍🏻👍🏻👍🏻🐓招牌海南雞配雞油飯及雞湯呢個係海南少爺必食既招牌菜我同男朋友一人一份唔洗爭招牌海南雞配上雞油飯同清雞湯嫩滑如啫喱狀既雞皮入面係鮮嫩既雞肉仲要係無骨海南雞,超正醬汁方面店家都好貼心咁提供左三款不同既醬料: 薑蓉、黑豉油同辣醬油飯散發出淡淡既香茅味,粒粒分明,唔會太漏雞湯非常清甜,配埋海南雞既油飯好perfect💯🐖豬肉沙嗲除左海南雞之外見到好多都推介佢地既串燒今次我就揀左豬肉沙嗲燒得好香口呀,豬肉夠 Juicy 多汁配埋好多花生粒嘅沙嗲醬一定要點佢地個醬試下,一食就愛上❤️🥗上湯浸菜心食左咁多款肉要食返啲菜平衡下揀左個上湯浸菜心食落好爽脆唔會有渣#香港美食 #平民美食 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #香港 #美食 #hkfood #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #foodshare #hkrestaurant #foo

🐓招牌海南雞配雞油飯及雞湯
呢個係海南少爺必食既招牌菜
我同男朋友一人一份唔洗爭
招牌海南雞配上雞油飯同清雞湯
嫩滑如啫喱狀既雞皮入面係鮮嫩既雞肉
仲要係無骨海南雞,超正
油飯散發出淡淡既香茅味,粒粒分明,唔會太漏
雞湯非常清甜,配埋海南雞既油飯好perfect💯

🐖豬肉沙嗲
除左海南雞之外見到好多都推介佢地既串燒
今次我就揀左豬肉沙嗲
燒得好香口呀,豬肉夠 Juicy 多汁
配埋好多花生粒嘅沙嗲醬
一定要點佢地個醬試下,一食就愛上❤️

🥗上湯浸菜心
食左咁多款肉要食返啲菜平衡下
揀左個上湯浸菜心
食落好爽脆唔會有渣

#香港美食 #平民美食 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #香港 #美食 #hkfood #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #foodshare #hkrestaurant #foodie #hkfoodblog