尖沙咀樓上一間泰國餐廳,環境幾舒服闊落,裝修都幾啱打卡,適合同朋友吹水,坐耐少少都冇問題。🔥泰式濕炒海鮮“停頓”之麵 $122 ★★★★☆呢個造型好特別,係半空對筷子Hold住個麵,打卡一流。成個菜式就係中泰Fuison菜式咁,泰國濕粉個醬汁導遇上中式麵。麵條係中式生麵,炸到好香口酥脆,淋上醬汁後就會淋身小小,撈埋個醬汁食,脆、淋都夾雜。個醬汁仲有唔同新鮮海鮮:鮮蝦、魷魚、硯、各種蔬菜,食落好滿足。🔥炸軟殼蟹配紅咖哩蟹肉汁 $188★★★★☆呢個菜式有4件薄餅附送,軟殼蟹炸到好酥脆,點埋個勁惹味嘅咖哩汁,超好食。個紅咖哩汁唔係好辣,甜甜地偏向椰香味較重,同軟殼蟹、薄餅都好夾。叫呢個有埋4件薄餅附送🔥泰式蟹肉冬菇各冬荀羹 $109★★★★☆呢個菜式上枱會有個小火爐助熱,一路飲都可以Keep住咁熱辣辣。呢個比起湯會杰身,更似係中式湯羹個質感。入面食材超豐富,有蟹肉之外,有各種唔同菇、荀、鵪鶉蛋。冬天叫呢個飲暖笠笠。🔥Santol Chilli & Salt Smoothie $48★★★★☆店員推薦呢杯沙冰,加上辣、咸又酸甜,幾特別。Santol係一種香港唔常見水果,應該都冇咩人識包括我。
🔥泰式濕炒海鮮“停頓”之麵 $122
🔥炸軟殼蟹配紅咖哩蟹肉汁 $188
🔥泰式蟹肉冬菇各冬荀羹 $109
★★★★☆
店員推薦呢杯沙冰,加上辣、咸又酸甜,幾特別。Santol係一種香港唔常見水果,應該都冇咩人識包括我。佢飲落酸酸甜甜,又帶少少辣同咸,咩味都有啲,但又唔會唔夾,幾有趣。

🔥泰式奶茶 $58
★★★★☆
叫左走甜,飲落奶味偏重,茶味有,飲落順滑。

🌟總括:環境幾好,某啲位仲可以影相打卡。食物、飲品某D都幾特別,個停頓之麵幾搞笑,食落好香口。