2022-10-07 23 瀏覽
位於尖沙咀海運大廈嘅海南少爺星馬兩地百年文化交融,發展出豐富多彩而獨具特色的飲食文化,亦啟發靈魂人物海南少爺將形象更立體呈現。 餐廳設計以少爺別院內大宴親朋的盛況為藍本,從13道重新改良的必嚐經典星馬菜式、正宗地道的娘惹美饌,以至精挑細選的餐具,處處流露少爺對美食的執著追求。今次食左佢嘅升級海南雞&滷水套餐$568💛海南雞大大碟,肉質鮮嫩同滑,沒有太多脂肪,最鐘意海南雞嘅我都俾個like 😂💛肉骨茶材料豐富嘅「馬來西亞豐盛九味肉骨茶」,
除了傳統必備的嫩滑三吋排骨、炸支竹、豆卜及油條外,仲有升級配料包括豐富膠原蛋白的豬手、入口即化豬腩肉、入味豬肚、香脆響鈴及炸魚皮,每款配料都能盡吸肉骨茶精華及香氣,一共九款配料,滿足味蕾。💛迷你鹵水拼盤超惹味,味道岩岩好有豬肉雞腳鴨蛋豆腐花生🥜

今次食左佢嘅升級海南雞&滷水套餐$568

💛海南雞

💛肉骨茶
材料豐富嘅「馬來西亞豐盛九味肉骨茶」,

💛迷你鹵水拼盤
超惹味,味道岩岩好有豬肉雞腳鴨蛋豆腐花生🥜