2023-07-24
今日OT完想搵個地方chill一chill,搵左間係尖沙咀既bar & restaurant,睇到海景又睇落坐得舒服,一上到去已經俾個環境吸引,木籐傢俬無咁冷冰冰,燈光唔似其他bar太過陰沉,又唔會光到影響一流既海景。餐廳有分開室外同室內部分,天氣太熱侍應安排左室內靠窗位置,坐梳化望海景,另一邊就係吧枱睇住調酒師調酒,正👍🏻因為成9點幾先到餐廳,唔想食太多野,純粹想放鬆下,所以決定叫佢地既night snack menu。Meun有唔少選擇,咩都想試下所以叫左個snack combo 同沙嗲串。沙嗲串最緊要就係個醬,呢到既沙嗲醬十分香,完全唔輸其他專食泰國嘢既餐廳。night snack combo 比想像中大份,有齊night snack menu上既小食,岩晒貪心咩都想試既我🤤。特別要讚一讚薯條,外脆內軟又夠味,加埋個醬真係想encore!野飲選擇亦十分之多,侍應都好細心為我地介紹,最後揀左同餐廳同名既”Kaboom” 同埋”If Not Now, When?” “Kaboom”好似奶茶既酒,甜甜地,一入口先有奶茶味同幼滑口感,酒香再慢慢滲出黎好特別。”If Not Now, Wh
野飲選擇亦十分之多,侍應都好細心為我地介紹,最後揀左同餐廳同名既”Kaboom” 同埋”If Not Now, When?” “Kaboom”好似奶茶既酒,甜甜地,一入口先有奶茶味同幼滑口感,酒香再慢慢滲出黎好特別。”If Not Now, When?” 就十分之清新,帶有蘋果既香味,個腦都爽一爽。呢到既cocktail種類好多又特別,每種都有佢專屬既名同quote,下次再OT 真係要叫杯 “No More OT Please”。
如果想放工鬆一鬆,呢到係一個好選擇。位置方便又有海景,座位唔逼又多野飲揀,價錢亦唔算貴👍🏻。一定會再encore!