好耐冇同屋企人出街食,今晚帶佢地出尖沙咀食飯~睇完一輪最後選左呢間,評價不錯仲好近地鐵站好方便呢!上到去環境幾好,裝修得幾古色古香,而且坐得好舒服!先叫咗花雕醉香雞$68做小食~份量唔少而且幾濃酒香👍🏻雞肉都唔會鞋口,真係幾抵食😋然後叫左小籠包$42,一咬裡面嘅肉汁一啖都唔好錯過,好好味啊~叫左最近一直好想食嘅酸菜魚$118一開頭以為係細份,點知上菜時份量好多!湯頭加入左適量酸菜,好合味道又開胃😋魚肉有好多片,肉質好鮮嫩👍🏻仲有紅薯粉好煙un口感又夠飽肚!超級抵食仲味道很不錯😍衝著呢個酸菜魚,我一定會再翻撻呢間餐廳!另外仲叫左雪菜蝦仁炒飯$68,又係大大碟架,飯炒得夠乾身,粒粒分明又夠鑊氣,蝦仁都幾多下。不過預計唔到咁大碟,我地呢個食左兩碗仔之後打包返歸,做左我第日嘅lunch🤓食咗咁多要叫返個菜,叫左魚湯蒜子白菜仔$52,魚湯不算好濃,不過加入蒜頭令碟菜更惹味同香~不錯!呢間菜館真係性價比好高,仲要位於尖沙咀區勁方便!絕對會再去幫襯☺️👍🏻