2017-04-22 1100 瀏覽
尖沙咀出名多選擇,周圍都係餐廳,要生存都唔係咁容易。 今次黎呢間餐廳主打雞煲火鍋, 雖然係地庫舖頭,但勝在地方夠大,同埋就腳!門口就係眾多既巴士站s, 食完仲可以坐喺餐廳慢慢下睇架車幾時到先至出嚟。今晚同朋友來得早,餐廳都未坐得滿, 我哋坐低咗之後就見有人陸陸續續咁入座。 大枱有,兩人細枱亦都有。$168任飲任食,先雞煲後火鍋,旺角唔少地方都做緊,尖沙咀就好少見。等緊雞煲嘅時候先上咗個點心拼盤。因為得兩個人,點心拼盤裏面有2樣嘢,唔會太多食滯咗而食唔落其他嘢。 蝦餃同粉果都做得幾出色,呢度晏就係可以食點心嘅!食完點心雞煲就上啦!時間預得啱啱好!廚師會就住兩人份量,磅返幾重既雞。我哋揀咗中辣,呢度唔係麻辣雞煲,所以個雞無麻嘅味道,咁樣夠惹味既辣男朋友反而仲更加喜歡!食完雞煲轉火鍋嘅時候,餐廳就會上一個火鍋拼盤&一個雜菜籃,裏面有各式各樣嘅嘢食,可以先食完呢個火鍋拼盤&菜籃之後先至再自己點額外嘅嘢食。 姐姐好貼心咁話:可以用返雞煲嗰個煲去打邊爐,如果唔鍾意嘅話佢可以換過個新煲畀我哋打邊爐都得!特別想提一提呢個醬料盤,好似一個花花盤咁,好靚呀 任食火鍋配料除咗頭先個火鍋拼盤上面嘅嘢食之处,仲
$168任飲任食,先雞煲火鍋,旺角唔少地方都做緊,尖沙咀就好少見。
食完雞煲火鍋嘅時候,餐廳就會上一個火鍋拼盤&一個雜菜籃,裏面有各式各樣嘅嘢食,可以先食完呢個火鍋拼盤&菜籃之後先至再自己點額外嘅嘢食。 姐姐好貼心咁話:可以用返雞煲嗰個煲去打邊爐,如果唔鍾意嘅話佢可以換過個新煲畀我哋打邊爐都得!
特別想提一提呢個醬料盤,好似一個花花盤咁,好靚呀
任食火鍋配料除咗頭先個火鍋拼盤上面嘅嘢食之处,仲有好多其他選擇!
我哋點左成枱都係野食,特别推介個魚片!脆肉鯇同埋魚片都好好食!而且你見我哋又encore咗個蝦丸同埋墨魚丸,就知道呢兩個手打丸幾咁真材實料啦! 仲有特別一提嘅係,佢啲蝦全部都好新鮮!無死蝦
直到最後仲送咗紅棗糕做甜品,好味!
飲品櫃除咗啤酒汽水之外仲有好岩雞煲邊爐嘅酸梅湯!