2021-07-19
作為一個Seafood lover ❤️ 點會錯過尖沙咀新開西餐廳海鮮🦞shake shake 袋,上網睇到有多款新鮮生猛海鮮加入秘製醬汁,睇到流曬口水🤤,今日終於約到閨蜜👭去Chill ☺️下。I Leisure 空間感十足,走高貴優雅裝潢路線,燈光柔和,播放著悅耳外國流行歌曲,恍如置身係外國高級酒吧🍻🍸,當然呢到提供cocktails 🍹mocktail 🥂,而且仲有飛鏢機,可以同朋友一戰高下。餐廳🍴提供圍裙及手套🧤,好細心,唔怕整污糟衫褲,又吾洗洗手✌🏽海鮮袋🦞🦑🦐(HKD 588):可自選5 款海鮮,鮑魚、青口、大元貝、大蜆及 海蝦,每日新鮮到貨🪄,店員會係面前將餐廳獨創秘製馬來西亞🇲🇾辣醬汁與海鮮搖動混合,等海鮮同配料均勻地吸收惹味醬汁精華方可食用 ,醬汁可選辣度,我地嗜辣之人當然簡中辣🌶食落有辣勁好過癮。海蝦🦐彈牙爽口,微微帶辣,仲有好多蒜蓉提鮮,越食越辣。鮑魚充滿嚼勁,嫩口而帶迷人蒜蓉香,辣汁完美依附係鮑魚上,鮮味加倍,份外惹味。大元貝清潔得十分乾淨,肉身白滑,一咬醬汁爆曬出黎,肉質爽彈,同時食到本身元貝鮮甜,不得了。蜆肉大粒飽滿,質感較厚實,鮮味不減。仲有香甜飽滿粟米🌽做配
海鮮袋🦞🦑🦐(HKD 588):
仲有香甜飽滿粟米🌽做配菜,清新香甜多汁中和醬汁辣度,食到就黎想啜手指。
晚市二人同行,即送 1 份小龍蝦🦞,色彩繽紛,輕輕滅開關節,肉質鮮嫩,吸收左麻辣汁,好惹味開胃,新鮮果然唔同。
雜錦海鮮冬陰功意粉🍝(HKD 108): 既然係食海鮮餐當然要食埋覺得個獨家首創冬陰功炒意粉,海鮮嘅鮮味配合冬陰功嘅酸辣味,非常開胃充滿泰國風情 ,仲有香茅青檸吊一吊味,入邊有毫不吝嗇蜆肉魷魚🦑,意粉爽彈有咬口,高質❤️
總結:
抵食海鮮袋🦞🦐🦑🦀SHake shake