約咗朋友去尖沙咀買嘢,覺得肚餓一齊去咗食車仔麵。亞當麵館位於尖沙咀樂道,地方寬落,整潔乾淨,主打港式車仔麵。亞當招牌車仔麵配幼麵,內有十款餸全部精選都有齊,有白蘿白、豆卜、牛丸、豬大腸、咖喱魚蛋、蠔皇花菇、腩片、芋𢇁、雞中翼、豬皮,每款食材都散發出醬香濃郁嘅色澤,而且味道鹹淡適中,火侯亦掌握到好好,食落香嫩可口好入味。熱辣辣的湯底,配沙嗲汁和辣汁,嚼勁十足的麵條,配上各種心水配料,真係大滿足!自選淨餸:豬紅、豬皮、雞中翼、豬大腸、陳皮咖喱魚蛋、日本溏心蛋、鮮腐竹,我最愛豬大腸及豬紅,滷得非常入味,又不會太爛,依舊有嚼勁。陳皮魚蛋爽口彈牙。沙嗲湯底濃郁非常,加上辣汁,更為惹味!香煎韮菜餃:煎餃表面金黃色、帶點焦香,餡料飽滿有鮮味。韮菜豬紅:濃濃的醬汁滲入一磚磚的軟腍豬紅中,豬紅口感鬆軟好入味,韭菜浸入濃汁好濃好惹味。雪碧、可樂、豆漿,跟餐飲品有優惠。

香煎韮菜餃:煎餃表面金黃色、帶點焦香,餡料飽滿有鮮味。

雪碧、可樂、豆漿,跟餐飲品有優惠。