尖沙咀行完街,因為商場餐廳好多人排隊,所以係海港城附近隨便搵有咩餐廳好食,搵到呢間最近,所以踏上去試下!一進入店就見到塌塌米,成個感覺唔似係香港。首先叫左蟹肉蟹壽司開開胃,蟹肉蟹膏好多。火灸北海道珍寶帆立貝壽司帆立貝肥厚,入口啖啖肉!再叫一份大拖羅,拖羅顏色睇落好粉嫩,油脂同肉分佈平均。沒有雪藏味,高質然後再叫食串燒一定要有既:雞軟骨及韮菜。韮菜燒到又香又辣,好滋味,好過癮呀!而香辣松阪豬及荔枝豚肉卷好特別,松阪豬肉質結實,入口口質好彈牙,唔錯唔錯。又食又吹水到咁上下叫左份海膽甜蝦蓉卷,海膽明顯見到係有兩批次,但整體表現可以,輕微甜甜的,最少係沒有苦澀。最後叫多個壽喜燒鍋。店內裝修同設計都好日式,好符合居酒屋,黎食飲真係可以好舒服,可以慢慢食慢慢傾計。我地食左成2粒鐘先走。
火灸北海道珍寶帆立貝壽司
帆立貝肥厚,入口啖啖肉!
然後再叫食串燒一定要有既:雞軟骨及韮菜。
韮菜燒到又香又辣,好滋味,好過癮呀!
又食又吹水到咁上下叫左份海膽甜蝦蓉卷,
最後叫多個壽喜燒鍋。
2021-11-14