-𝙈𝙤𝙣𝙢𝙤𝙣𝙤 💙話說上個月父親節等食飯時間果陣 去左山林道果度行左個圈 發現有間門面已經好打卡既餐廳於是叫埋朋友自己搵日去呢間主打法日fusion餐廳試試入到去成個環境都係藍色復古style有古董老爺車 懷舊電話亭 復古畫作牆 Casino 招牌等等唔怪得睇instagram 見到好多人特登黎打卡🐣 炸紫菜日本雞腿肉 • 芝麻醬($88)本身看似平平無奇既炸雞 但食落又幾好味!雞肉係即叫即炸 炸粉唔會過厚 啖啖肉又多汁配埋炸粟米粒 中和番個油膩感 🤌🍝自家製意大利紫菜寬麵 • 蟹肉 • 海膽味噌湯醬 ($238) 一放低就已經聞到好香既海膽味 連埋味噌醬同大量蟹肉真係幾有海水既感覺 好有鹹鮮味 濃淡適中 真心有驚喜🤌自家製既寬麵 偏向厚身 食落結實 個人喜好薄身啲~🍹夏日($58)好igable 既漸變飲品 - 由柚子醬 梳打水同藍色糖水演變上面仲加左少少美國海鹽 酸甜得黎又有少少鹹 幾特別!整體黎講 都幾有驚喜🫰因為通常好igable 既餐廳 食物都係麻麻但呢間食得出好用心咁將日本同歐洲食材以嶄新有創意既手法 帶畀人不一樣既味蕾體驗
𝙈𝙤𝙣𝙢𝙤𝙣𝙤 💙

話說上個月父親節等食飯時間果陣
去左山林道果度行左個圈 發現有間門面已經好打卡既餐廳
於是叫埋朋友自己搵日去呢間主打法日fusion餐廳試試

入到去成個環境都係藍色復古style
唔怪得睇instagram 見到好多人特登黎打卡

🐣 炸紫菜日本雞腿肉 • 芝麻醬($88)
本身看似平平無奇既炸雞 但食落又幾好味!
雞肉係即叫即炸 炸粉唔會過厚 啖啖肉又多汁
配埋炸粟米粒 中和番個油膩感 🤌

一放低就已經聞到好香既海膽味 連埋味噌醬同大量蟹肉
真係幾有海水既感覺 好有鹹鮮味 濃淡適中 真心有驚喜🤌
自家製既寬麵 偏向厚身 食落結實 個人喜好薄身啲~

🍹夏日($58)
上面仲加左少少美國海鹽 酸甜得黎又有少少鹹 幾特別!

整體黎講 都幾有驚喜🫰
因為通常好igable 既餐廳 食物都係麻麻