前幾日食完韓國炸雞之後意猶未盡,仲想繼續食下韓國嘢,就嚟到尖沙咀韓國街,見到呢間由韓國人主理嘅住家食餐廳就入去試吓,果然好地道而且好抵食😊Menu選擇種類多,各式石頭飯,鐵板炒肉炒年糕,韓式小食等等樣樣都有齊,真係花多眼亂🤣 我哋嗰日只係食lunch,但餐廳都俾咗三碟韓國前菜我哋,好友住家feel☺️ 我地2個人就叫咗兩個主菜一個小食:鐵板炒豬肉🥘($138) - 幾乎每次食韓國嘢都會點一款鐵板,d肉炒到少少焦香,面頭少少脆,用最classic嘅橙色韓國醬汁黎炒,香口得黎又惹味😋 Menu寫呢款係一隻🌶️,連怕辣嘅我都覺得一d都唔辣,用黎撈飯就perfect池!水冷麵🍜($92) - 叫左熱氣嘅炒豬肉所以叫番個凍嘅冷麵中和下😊 水冷麵個麵幼細,煙煙韌韌,配上清牛肉湯加上配菜嘅微酸,食極都唔會厭😌煎餃子🥟($75) - 餃子入面係菜肉粉絲,餃子皮煎得香脆,皮薄餡靚👍🏼