2023-11-24
今次為大家介紹呢間餐廳長期人氣高企✨餐廳有兩層~下層係室內位,可以望到維港靚景🥰上層係室外位~打卡都好適合📷當日夜晚去到人比較多,被安排係酒吧枱既位置,不過可以欣賞調酒師係面前調酒同埋傾計,大家都好𝚏𝚛𝚒𝚎𝚗𝚍𝚕𝚢💕都係嶄新嘅體驗🍤𝙺𝙰𝙱𝙾𝙾𝙼 𝚂𝚑𝚊𝚛𝚒𝚗𝚐 𝙿𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 $𝟸𝟺𝟾哩份小食拼盤好大份🤣足夠俾二至四人食,我哋兩個人點好似有少少多🤏🏻佢包含既小食真係好豐富,包括豬肉串、雞翼、泰式魚餅、網紙春捲、等等🤩仲有三種醬汁配搭~值得一試👍🏻🐟𝙾v𝚎𝚗 𝚋𝚊𝚔𝚎𝚍 𝚜𝚊𝚖𝚋𝚊𝚕 𝚜𝚝𝚒𝚗𝚐𝚛𝚊𝚢 $𝟸𝟼𝟾第一次食魔鬼魚😳比想像中好食好多✨有三大塊魚肉,肉質滑嫩,大骨易脫🦴魚肉本身味道偏清淡,配上多用於娘惹菜嘅叁巴醬後變得香辛開胃🥰🦆𝙲𝚞𝚛𝚛𝚢 𝙳𝚞𝚌𝚔 𝙲𝚘𝚗𝚏𝚒𝚝 $𝟸𝟻𝟾鴨腿外皮好酥脆✨鴨肉緊緻有咸香,醬汁方面融合惹味嘅泰式青咖喱,同伴碟蔬菜、菠蘿一齊各斾其職,不斷為味蕾帶黎刺激🐟𝚂𝚊𝚕𝚖𝚘𝚗 𝚃𝚊𝚛𝚝𝚊𝚛𝚎 $𝟷𝟹𝟾三文魚好新鮮🥰加埋泰式風味醬汁好特別,配搭脆米餅食口感好豐富✨好食😋鍾意三文魚既大推🫶🏻🥛𝙸 𝙽𝚎𝚎𝚍 𝚃𝚘 𝙺𝚎𝚎𝚙 𝙵𝚒𝚝! $𝟷𝟸𝟾🍹𝙹𝚎𝚊𝚕𝚘𝚞𝚜𝚢 𝙸𝚜
🍤𝙺𝙰𝙱𝙾𝙾𝙼 𝚂𝚑𝚊𝚛𝚒𝚗𝚐 𝙿𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 $𝟸𝟺𝟾
🦆𝙲𝚞𝚛𝚛𝚢 𝙳𝚞𝚌𝚔 𝙲𝚘𝚗𝚏𝚒𝚝 $𝟸𝟻𝟾
齊各斾其職,不斷為味蕾帶黎刺激
🐟𝚂𝚊𝚕𝚖𝚘𝚗 𝚃𝚊𝚛𝚝𝚊𝚛𝚎 $𝟷𝟹𝟾
🥛𝙸 𝙽𝚎𝚎𝚍 𝚃𝚘 𝙺𝚎𝚎𝚙 𝙵𝚒𝚝! $𝟷𝟸𝟾
🍹𝙹𝚎𝚊𝚕𝚘𝚞𝚜𝚢 𝙸𝚜 𝙺𝚒𝚕𝚕𝚒𝚗𝚐 𝙼𝚎! $𝟷𝟸𝟾
呢度嘅調酒名全部都好搞笑🤣外貌都好少女心💕女仔必叫👍🏻味道都好唔錯🥰推薦推薦~