2024-10-28 159 瀏覽
#pb食在尖沙咀 #pb燒肉系列 尖沙咀人氣燒肉店🥩相信好多人都認識呢間燒肉店 我自己都食過幾次🤪 明明之前去都好多人 今次星期日晚去居然冇咩人 真係好可惜🥹 佢位於尖沙咀金馬倫道 店內環境好大 座位之間好闊落 呢排仲充滿萬聖節氣氛😍 佢最近仲做緊優惠 午市、宵夜59折 真係好抵食👍🏻.佢最出名就係驚安九宮格盛盒、一圈入魂 可以一次過試哂所有招牌牛😋 價錢$588 / $1288🤪 除左和牛 仲有黑豚肉、雞肉、蔬菜等 選擇都幾多👍🏻🔹日式薯仔沙律🥔佢落左蟹籽、薯片、洋蔥 口感更加豐富👍🏻 醬料用左芝麻醬 配薯仔食更加creamy😋🔹驚安手切牛肉他他🐮上格有個唧唧 唧d蛋汁撈埋牛肉他他 店員建議配埋用薯片包住一齊食😋 不過整體味道唔太驚喜 牛肉味唔算好濃🤪🔹A4和牛牛板腱🐮店員親自幫手燒👍🏻 牛板腱油脂唔算好重 中間有少少筋 但肉質好淋 而且幾有牛味😋 配埋酸汁、Wasabi食 肉味更加提升😍🔹和牛三角腩🐮推介❤️ 三角腩油脂豐富 分布平均👍🏻 食落有入口即溶嘅感覺😋🔹和牛壽喜燒🐮推介❤️ 又係店員即場燒👍🏻 本身和牛已經好嫩滑 食嘅時候再點埋黑松露蛋醬油 口感好rich😍 個汁仲可以用黎點
#pb食在尖沙咀 #pb燒肉系列
尖沙咀人氣燒肉店🥩

🔹日式薯仔沙律🥔
🔹驚安手切牛肉他他🐮

🔹A4和牛牛板腱🐮

🔹和牛三角腩🐮

🔹和牛壽喜燒🐮
推介❤️ 又係店員即場燒👍🏻 本身和牛已經好嫩滑 食嘅時候再點埋黑松露蛋醬油 口感好rich😍 個汁仲可以用黎點埋其他肉 好正🤪

🔹火炙和牛拌冷麵🍝
火炙和牛嫩滑😋 冷麵酸酸地 幾開胃 岩哂夏天食👍🏻

🔹紫菜月見飯🍙
大量紫菜舖面 配埋啖啖飯食 味道好香👍🏻
🔹菠蘿沙冰🍍
🔹手打香水檸檬益力多梳打🥤
整體✨ 呢間燒肉店位於尖沙咀金馬倫道 向來都好受歡迎 但今次星期日晚去居然冇咩人 真係好可惜🥹 店內環境好大 座位之間好闊落👍🏻 整體價錢偏貴 不過食材高質 而且最近做緊優惠 午市、宵夜59折 抵食好多😋

驚安燒肉商店 (尖沙咀) · 🤪🤝🏻
尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖