2017-12-04 79 瀏覽
話說朋友中就意貓咪既。咁岩今日又出開尖沙咀做美容,緊係要跟佢去呢間到睇下啲貓貓係咪好似佢講咁正啦。我地兩個人就被安排坐左張四人枱,空間都闊落。餐廳有兩隻貓咪,有隻爛訓貓係我隔離張椅到訓足成餐飯,哈哈。同埋餐廳有個大層架係放滿左各式Board Game,早知叫多啲人黎一齊玩啦。成間餐廳比我既感覺係好樂也融融。其實餐廳有個廚師發板,大概係有虎蝦﹑帶子﹑三文魚﹑牛柳粒﹑黑魚子鵝肝多士之類,賣相幾吸引,重可以係板上面寫字,可惜有人唔食海鮮啦。咁我地就總共叫左兩個主菜同兩杯飲品。首先黎左兩杯飲品先,我嗰杯係焦糖朱古力,朱古力好濃,香香既焦糖味,上面蓋上左一層Cream。朋友困杯係拖肥朱古力,兩杯朱古力其實外面上睇落好似樣,哈哈。上菜既速度都算快,今日大家都好想食肉,所以叫左厚燒美國安斯肉眼扒同烤焗黑毛豬肋骨,所有食物到齊時先發現我地好似有啲誇張,因為兩大塊肉係枱面,哈哈。原先諗住叫啲小食,但原來兩碟主菜都有炸著角跟,所以我地就慳返啲錢,哈哈哈。厚燒美國安斯肉眼扒七成熟。肉既尺寸好大同好厚,肉汁多,肉質唔韌。至於烤焗黑毛豬肋骨呢,個肉量係大得驚人,肉汁都多,表層烤至香口,朋友十分喜歡。
話說朋友中就意貓咪既。咁岩今日又出開尖沙咀做美容,緊係要跟佢去呢間[樂園]到睇下啲貓貓係咪好似佢講咁正啦。

2017-11-28