位於尖沙咀金巴利道嘅花月宮,門口好靚用咗招財貓做招萊,餐廳設計用咗中式宮廷風格,好有特色🏮🥰亦有好多卡位,環境坐得好舒適店員態度好好,一坐底就提供九宮格醬料盤俾我哋調配醬汁😎湯底方面先有多達10款嘅湯底可以選擇,最後揀咗🤌🏻養生豆腐白肉湯鍋 $128湯底主要有多種藥材熬製😋岩晒健康嘅我哋👍🏻除咗藥材之外仲有鴨血、蜂巢豆腐、千層肉等配料,打邊爐前已經忍唔住要試一試湯,真係好清甜😋湯底越煲越香藥材味,而蜂巢豆腐索晒啲湯汁好好味😎🤌🏻風花雪月手打丸拼盤(12粒)餐廳提供好多特色手打丸,想試晒咁多款手打丸推薦呢個拼盤😋⭐️手打墨魚丸、流心芝士墨魚丸墨魚丸非常彈牙口感一流,真係試得到手打同機製嘅分別😎仲有粒粒墨魚肉,好有料😋流心芝士令墨魚丸更加豐富⭐️手打鮮蝦丸、流沙黄金鮮蝦丸鮮蝦丸一樣非常彈牙,手打真係唔同啲👍🏻亦有粒粒鮮蝦肉響入面,流沙黄金丸有爆漿鹹蛋黃醬,無得輸😋⭐️手打鮑魚丸鮑魚殼上面就係混合佐少少鮑魚粒嘅手打丸,第一次食,感好鮮甜😌⭐️出手打干貝丸干貝丸一樣有干貝肉,手打丸真係都好彈牙🤣🤌🏻美國頂級手切封門柳比想像中大碟🤣而且肉質嘅花紋都好靚,好高質👍🏻滾一滾唔洗加調味已經好好食😋🤌🏻白膳片本

店員態度好好,一坐底就提供九宮格醬料盤俾我哋調配醬汁😎
湯底方面先有多達10款嘅湯底可以選擇,最後揀咗
🤌🏻養生豆腐白肉湯鍋 $128
湯底越煲越香藥材味,而蜂巢豆腐索晒啲湯汁好好味😎
🤌🏻風花雪月手打丸拼盤(12粒)
餐廳提供好多特色手打丸,想試晒咁多款手打丸推薦呢個拼盤😋
⭐️手打墨魚丸、流心芝士墨魚丸

⭐️手打鮮蝦丸、流沙黄金鮮蝦丸

⭐️手打鮑魚丸

⭐️出手打干貝丸
干貝丸一樣有干貝肉,手打丸真係都好彈牙🤣
🤌🏻美國頂級手切封門柳
🤌🏻白膳片
本身都好怕會腥,但新鮮嘅膳片唔使加豉油都好食😎食材方面幾高質
🤌🏻芝士響鈴
打邊爐點少得響鈴,但有芝士嘅響鈴都係第一次食🤣估唔到都幾夾
🤌🏻稻庭烏冬
咁好食嘅湯底梗係要加一個麵去品嚐😎麵條煙靭不錯
🚩 花月宮 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道68號2樓
2023-02-08